Skip Navigation Links

Mahalleler arası futbol turnuvası sona erdi

İskenderun Belediyesi ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğince düzenlendi

Spor   A+a-

 
İskenderun Belediyesi ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğince düzenlendi
 
 
İskenderun Belediyesi ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) işbirliğince bu yıl ikincisi düzenlenen İskenderun Mahallelerarası Futbol Turnuvası sona erdi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in 19 Mart tarihinde başlama vuruşu ile başlayan turnuvayı, İl Hakemler Kurulu tarafından atanan hakemler yönetti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ‘Herkes İçin Futbol’ (HİF) kapsamında düzenlenen geleneksel İskenderun Mahallelerarası Futbol Turnuvası, 1 Nisan tarihinde yapılan final karşılaşması ile tamamlandı.
İskenderun’dan 28 mahallenin katıldığı turnuvada, Dumlupınar Mahallesi, Meydan Mahallesi, Çay Mahallesi, Yıldırımtepe mahallesi, Savaş Mahallesi, Numune Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Süleymaniye mahallesi çeyrek finale yükseldi.
Meydan Mahallesi, Yıldırımtepe mahallesi, Savaş Mahallesi, Süleymaniye Mahallesi’nin yarı finale yükseldiği turnuvada, Savaş Mahallesi takımı şampiyon oldu.
Yıldırımtepe mahallesi ikinci, Meydan mahallesi üçüncü, Süleymaniye mahallesinin dördüncü olduğu turnuvada, centilmen takım ise Pınarbaşı mahallesi oldu.
42 grup, 8 final olmak üzere toplam 50 müsabakanın yapıldığı turnuvada, 21 golle Yıldırımtepe mahallesi oyuncusu Hakan Ateş gol kralı olurken, aynı takımdan Hakan Esmirer ise en iyi kaleci olarak turnuvaya adını yazdırdı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvaya 280’i aşkın sporcu katılırken, final maçlarını Hatay Bölgesi Hakemlerinden Hakan Özpınar yönetti.
Turnuvada sakatlanan futbolculara, Belediye’nin sağlık memuru Taner Kutlu müdahale etti.
 
‘Mahallelerimizi kaynaştırmanın en güzel yöntemi’
Turnuvanın ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şampiyon olmak kadar etkinliğe katılmanın da önemli olduğunu belirterek, “Her şeyin bir amacı vardır. Bu etkinliğin amacı da 28 mahalleyi bir araya getirmekti. Günümüzde herkes yalnızlaşıyor. En büyük sorunumuz olan bu yalnızlığı azaltmanın, mahalleleri tekrar biraraya getirip kaynaştırmanın en güzel yönteminden birini yaşıyoruz” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Sporun yararına değinerek, yakında Tenis Kortu ve Buz Pateni pisti açılacağını söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hayatta her zaman yenemeyiz. Zaman zaman yenileceğiz, yenilmeyi de bilmek, düşmeden veya düşüp kalkıp devam etmek aslolan budur. Spor bunu öğretiyor. Katıldığınız için hepinize gönülden teşekkür ederim” diye konuştu.
Hatay ASKF Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik de yaptığı konuşmasında, “Belediye Başkanımız Dr.Yusuf H.Civelek, seçildiği günden bu yana İskenderun’da her türlü spor etkinliğine elinden gelenin fazlasıyla destek vererek bize bu imkanı sunuyor. Başkanımıza İskenderun ve İskenderunlu spor severler adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
‘Mahallelerin bir araya gelmesi çok anlamlı’
TFF Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz ise yaptığı konuşmasında, “Bu güzel organizasyona öncülük eden İskenderun Belediye Başkanımıza, ASKF ikinci başkanımıza ve değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Spor dostluk, barış ve kardeşliktir. Bu anlamda organizasyon daha da anlamlı. 28 mahallemizin bir araya gelmesi çok önemli. Bence bir tane şampiyon yok 28 tane şampiyon var” şeklinde konuştu.
İskenderun’da böyle anlamlı etkinliklerin özlendiği ve ihtiyaç da olduğunu belirten TÜFAD Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen, “Bugün Türkiye Futbol Federasyonu yetkilisi de burada bu işe tanık oluyor. İskenderun’da futbol Türkiye’de en üst düzeyde oynanıyor ve İskenderun tüm Türkiye futboluna önemli katkılarda bulunuyor” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Turnuva sonunda Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Hatay ASKF Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, TFF Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, TÜFAD Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen, Hatay İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Kozan, TFF Herkes İçin Futbol İskenderun Temsilcisi Murat Ünal’a plaket verirken, Hatay ASKF Başkanı Ayhan Dik de, spora desteğinden dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e plaket takdim etti.
Turnuva sonunda şampiyon takım, ikinci ve üçüncü takıma kupa ve madalya, dördüncü takıma madalya, centilmen takıma kupa, en iyi kaleciye eldiven, gol kralına ayakkabı verildi.
Turnuva, havai fişek gösterileri ile sona erdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet