Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol Belediye Meclisi 11. Meclis Birleşimini Yaptı

İmardaki Yoğunluk Artışı Tartışmalara Neden Oldu.

Dörtyol Belediye Meclisi  11. Meclis Birleşimini Yaptı

Gündem   A+a-

Dörtyol Belediye Meclisi 2019 yılı 11. meclis birleşimini 02 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 15:00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in başkanlık ettiği meclis birleşimine rahatsızlığı nedeniyle Hüseyin Tanın ve mazeretli olduğu için İlyas Uygur katılmadı.
Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin alınacak kararların ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu ve gündemin üçüncü maddesi olarak Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçti.
İyi Parti Gurubu adına söz alan Av. Emre Arık kurumsal belediyecilik, yapılan ihaleler, bazı mal ve hizmet alımlarında doğrudan teminler ve Eski Hal İçi Projesiyle ilgili yazılı soru önergeleri verdi.
MHP Gurup Sözcüsü Av. İsmail Başar önergelerin gündeme alınmasına gerek olmadığını, bu sorulara idarenin yazılı olarak cevap vermesi gerektiğini belirtti.
İyi Parti Meclis Üyesi Fatih Gülen'de eğitim komisyon üyesi olarak çok sayıda okuldan ihtiyaçların giderilmesi konusunda kendilerine talepler geldiğini, belediye olarak ilçemizdeki okullara imkanlar nispetinde yardımlar yapılmasını önerdi. Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl keskin bu konuda hassasiyet gösterdiklerini ve eğitim kurumlarına gereken yardımların işbirliği içerisinde yapıldığını belirtti.
Meclis Gündeminin 4. maddesinde 7 nolu İmar komisyon raporunu görüştü. Hatay Devletinin tek cumhurbaşkanı olan Tayfur Sökmen'ın adının Çaylı Caddesine verilmesini öneren İmar Komisyon raporu oy çokluğuyla reddelirken ismin Otoban gişeleri ile D-817 karayolu arasında kalan çevre yoluna verilmesi meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.
İyi Parti Meclis Üyesi Erkal Kara komisyonlarda her iki gurubunda üyesi bulunduğunu imar komisyonunda komisyon üyelerinin oy birliğiyle aldığı bir kararın uygulanmamasını doğru bulmadığını ifade etti.
Meclis Gündeminin 5. maddesinde 8 nolu İmar komisyon raporunu görüştü. Şehit Uzm. Onb. Halil Kurt'un isminin Yeşil Mahallede Çerkez Kızları mevkiinden başlayarak Ziyaeddin Camiye kadar olan yola verilmesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
6. Gündem maddesi olarak Dörtyol'un 1/1000 uygulama imar planı revizyonun yapılmasına esas imar komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 7. maddesindeki Özerli Mahallesi 153 ada 13 parsel sayılı taşınmaza yönelik hazırlanan uygulama imar planı teklifine esas imar komisyon raporu ile gündemin 8. maddesindeki Çaylı Mahallesi 2372 parselin uygulama imar planı değişikliğine esas imar komisyon raporundaki %80 lik imar yoğunluğu artışı meclis üyelerini guruplar içerisinde dahi birbirine muhalif hale getirdi. Bu iki madde üzerinde meclis üyeleri gurup kararı alamadı. Yapılan oylamada 7. gündem maddesi 9 red oyuna karşılık 16 oyla kabul edildi. 8. gündem maddesi ise 12 red oyuna karşılık 15 oyla kabul edildi.
Meclis gündeminin 9. ve son maddesinde ise Çaylı Mahallesi 2085 parselin uygulama imar planı değişikliği talebini oy birliği ile İmar komisyonuna havale etti.
Meclis birleşimi 02 Ocak 2020 Perşembe günü toplanmak üzere sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş