Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

En Uyumlu Tartışırken Üreten Meclis…

İskenderun Belediye Meclisi , Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında Belediye Meclis Salonunda toplandı.

En Uyumlu Tartışırken Üreten Meclis… Web
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında Belediye Meclis Salonunda toplandı.
Başkan Fatih Tosyalı, Aralık ayı meclis toplantısı öncesinde, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmalar, hayata geçirdikleri projeler hakkında açıklamalarda bulunarak; “Sahil ve İskele’de birinci etap aydınlatma projemiz tamamlanmış olup, iskelemize yeni bir görünüm kazandırılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Lunapark’ın montaj ve kurulumunun tamamlanmasıyla İskenderunlu hemşerilerimizin kullanımına sunulmuştur. İskenderun’umuzdaki cadde ve sokakların yıpranmış bölünmelerinin asfalt ve yama çalışmalarının yapılması amacıyla 200 kamyon (6000 ton) sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılarak gerekli onarımlar tamamlanmıştır. Mahallelerimizde bulunan 123 adet parkta bakım onarım çalışması yapılarak, güzelleştirildi. Vatandaşlarımızın daha iyi zaman geçirebilmesi için parklarımızdaki çalışmalarımız devam edecektir. Mahallelerimizde bulunan 11 adet taziye evinin tüm eksiklikleri tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Belediye Kültür Sarayımızın tüm bakımları ile ilgili işlemlere başlanmış olup, en kısa zamanda eksiksiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Sahile ayrı bir çehre katacak 2. Etap sahil düzenleme çalışmalarına çok kısa bir zaman içerisinde başlanacaktır” şeklinde konuştu.
Cadde ve sokaklarda hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı; “Cadde ve sokaklarımızın kaldırımları elden geçirilerek, çalışmalara geçtiğimiz haftadan başlamak üzere 650.000 m2 parke yol, 240.000 m3 bordür, 240.000 m2 kaldırım işleri planlanmış ve en kısa zamanda yapılacaktır. 5 Aralık 2019 tarihinde yapacağımız asfalt ihalesinden sonra 253.586 ton asfalt, 5000 ton binder, 18.666 m3 alt temel mekanik malzeme temin etmiş olacağız. Ve gerekli tüm cadde ve sokaklarda asfaltlama ve yama çalışmalarımız başlayacaktır. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren DSİ ile birlikte feyezan kanalının temizliğini gerçekleştirdik. Bu gerek haşere yönünden gerekse görünüm yönünden bölgedeki vatandaşlarımızın beğenisi ile karşılandı” dedi.
Çevre temizliğine büyük önem verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Fatih Tosyalı; “Ot ve moloz temizliği, kaldırılması ve ağaç budaması işlerine kiraladığımız araçlar ile kesintisiz devam ediyoruz. 17 Kadın Kültür Evimizde kırka yakın çeşitli branşlarda 1000 civarında kadın vatandaşlarımıza meslek edindirme kursları ile eğitim çağındaki gençlerimize sınavlara hazırlık kurslarımız kesintisiz devam etmektedir. İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyeti, İskenderun Kent Orkestrası, İskenderun Tiyatro Topluluğu oluşturularak sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket etmeye devam ediyoruz. Yine müftülüğümüz ile birlikte Aile Danışma ve Dini Rehberlik Merkezi kuruldu” diye konuştu.
Ankara’da Verimli Görüşmeler Yaptık
Başkan Fatih Tosyalı, Ankara ziyaretleri sonucunda çeşitli bakanlıklardan İskenderun’umuza önemli kazanımlar sağladıklarını da aktarırken; “Bunlardan bahsedecek olursak, 800.000 TL’lik 750 adet konteyner temini. 2.000.000 TL Asfaltta kullanılmak üzere BTÜM Hibesi. Tam donanımlı bir adet Arazöz hibesi Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 10 Mahallemize Semt Sahası, 5 Basketbol Sahası, 2 adet Kapalı Spor Salonu, 1 Adet Butik Havuz olmak üzere 18 spor tesisi İskenderun’umuza kazandırılmıştır. İskenderun’umuza ilk Şehir Stadyumunun kazandırılmasına yönelik mutabakat sağlanmış olup mevcut stat yerinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan 2. Millet Parkı kazandırılması sözünü aldık. Karayollar Genel Müdürlüğü ile görüşmemiz neticesinde Şekere Mevkii ve Sakarya Mahallesi civarında şehre bağlantı yolu verilmesi için takibimizi sürdürmekteyiz” diye konuştu.
Belediyenin Borçları Ödeniyor
Borç ödemeye devam ettiklerini de söyleyen Başkan Tosyalı; “1 Ocak’ta Belediyemizin toplam borcu 230.000.000 TL iken bugün itibariyle borç 201.000.000 TL’ye gerilemiştir. Bundan sonra da imkânlar ölçüsünde borçlarımızı ödemeye devam edeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızda bizlere her zaman destek olan meclis üyelerimize, festival komitesi üyelerimize, başkan yardımcılarımıza, daire müdürlerimize ve belediye personellerimize teşekkür ediyorum. İskenderun’a değer” şeklinde konuştu.
 
Başkan Tosyalının konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En Uyumlu Tartışırken Üreten Meclis…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş