Skip Navigation Links

Hayat Her Meslek Grubu İçin Risklerle Dolu!

Genç İSG Sempozyumu Riskleri Ortaya Koydu…

 Hayat Her Meslek Grubu İçin Risklerle Dolu!Web
TV

Gündem   A+a-

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü(İSGGM) öncülüğünde, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Araştırma Derneği (İSGAM) ve Turkcell ortaklığında, ‘Genç İSG Sempozyumu’nun 7’ncisi İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nde düzenlendi.
Genç İSG sempozyumunun İskenderun Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşmesine öncülük eden İskenderun’lu İSGAM Başkanı Doktor Ömer Volkan Gök, doğup büyüdüğü şehre hizmet etmekten, üniversiteli gençlerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
İskenderun’da bir çok hastanede görev yaptığı dönemde de gönüllerde taht kuran Doktor Ömer Volkan Gök, yaklaşık 5 yıldır Ankara’da bir çok bakanlıkta önemli projelere danışmanlık hizmeti verirken, İSGAM Başkanlığı gibi önemli bir görevi de yine başarıyla yürütüyor.
Üniversite öğrencilerinin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen sempozyuma İSTE Rektörü Türkay Dereli, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, İSGAM Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök, Turkcell İş Sağlığı Güvenliği Müdürü Dr. Serkan Alkan, sektörden uzmanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
İSGAM tarafından hazırlanan kısa tanıtım filminin ardından açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof Dr Türkay Dereli, iş sağlığı ve güvenliğinin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu, önem verilmediği takdirde vereceği kayıpların çok büyük boyutlarda olabileceğine vurgu yaparak “Öyle bir sistem kuralım ki tedbir almamıza gerek kalmasın” dedi.
Turkcell İSG Müdürü Dr. Serkan Alkan, iş kazalarında en önemli faktörün insan olduğuna dikkat çekerek, “Sahada yaptığımız çalışmalarda; kayıpları, iş kazalarını, meslek hastalıklarını incelediğimizde hep gördüğümüz bir sonuç var. Meslek hastalıkları ve iş kazalarında gördüğümüz en önemli faktör insan faktörüdür ve neredeyse bu, yüzde 80 gibi bir oranı kapsıyor. Bu alanda yaptığımız çalışmaları, iş sağlığı ve güvenliğinin önemi ve içeriğini açıklamak için bakanlığımız ve İSGAM’ın iş birliğiyle buradayız” şeklinde konuştu.
 
İSGAM Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök, bakanlıklar ve Avrupa Birliği’yle koordineli olarak yürüttükleri yapay zekâ, dijitalleşme, endüstri 4.0 ve enerji sektörüne yönelik projeler hakkında bilgiler verdi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, ulusal ve Uluslararası ölçeklerde yürüttükleri projeler ve işbirliklerinin önemi kadar, iş sağlığı ve güvenliği alanında erken yaşlarda kazanılan bilincin çalışma hayatına dahil olmadan çok büyük önem arz ettiğine vurgu yaparak, “İSG, çalışma hayatının olmazsa olmazlarından. Yarın okullarınızı bitirdiğinizde çalışma hayatına başlayacaksınız. Tabii çalıştığınız alan ve sektörün kendine münhasır muhtelif riskleri ve tehlikeleri olacak. Bu tehlikeleri bertaraf etmek için de muhtelif teknik ve mühendislik yöntemleri kullanılacak. En nihayetinde de kendi sağlığınız ve güvenliğiniz en iyi noktada olabilmeli ki hem iş yerine faydanız olabilsin hem de sizler kendinizi güvenli bir ortamda hissederek çalışabilesiniz. İSG bilincinin, burada en temel hususlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Özellikle hâlihazırda henüz çalışma hayatına girmemiş olan siz değerli gençlerimizin bu konudaki bilinç seviyelerini yükseltebilmemizin, ileride uzun vadede bizlere pozitif dönüşüm ve katkısı olacağını öngörmekteyiz. Uluslararası birçok kurum ve kuruluş benzer tedbirler almış durumunda. Bizler de bu çerçevede çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hayat Her Meslek Grubu İçin Risklerle Dolu! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet