Skip Navigation Links

SGK'dan Yeni Stratejik Plan!

Emekli aylığı bağlama süresi kısalıyor.

SGK'dan Yeni Stratejik Plan!

Gündem   A+a-

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin sonrasında ilk stratejik planını programa koydu. SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, planda 2019-2023 dönemi için 6 adet stratejik amaç, bu amaçları gerçekleştirmek için 26 adet hedef ve 84 adet performans göstergesi belirlendiğini söyledi.
 
Planın vatandaşları direkt olarak ilgilendiren amaçlarının başında emekli aylığı bağlama sürelerinin kısaltılması geliyor. Emekli aylığı bağlama prosedürlerindeki gecikmelerin tescil, hizmet ve aylık bağlama uygulamalarının yetersizliği ile aralarındaki entegrasyonun tam anlamıyla sağlanamamasından kaynaklandığı vurgulanan planda, söz konusu uygulamaların değişen mevzuata daha süratli entegrasyonunun sağlanacağı kaydedildi. Yapılacak çalışmalarla, 4/a (SSK) kapsamındakilerin ortalama yaşlılık aylığı bağlama süresi 18 günden 16 güne, 4/b (BAĞ-KUR) kapsamındakilerin ortalama aylık bağlama süresi ise 23 günden 16 güne indirilecek.
 
Şu an en hızlı yaşlılık aylığı bağlama prosedürü 4/c (Emekli Sandığı) kapsamındakiler için yapılıyor. 4/c’lilerin yaşlılık aylığı ortalama 15 günde bağlanıyor. Bu süre de 2023 yılında 10 güne kadar indirilecek.
 
4/c kapsamındaki dul ve yetim aylıklarını bağlama süresi ise 17 günden 12 güne düşürülecek. Böylece vatandaşlar yaşlılık aylığı ile dul ve yetim aylıklarını daha hızlıca bağlatabilecekler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet