Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’da Maydanoz Hasadı Başladı…

Arsuz'un Karahüseyinli Mahallesinde yapılmakta olan maydanoz hasadında çiftçilerle buluşuldu.

Arsuz’da Maydanoz Hasadı Başladı…

Arsuz   A+a-

 Arsuz’da Maydanoz Hasadı Başladı…
Arsuz'un  Karahüseyinli Mahallesinde yapılmakta olan maydanoz hasadında çiftçilerle buluşuldu.
Kaymakam Musa SARI, Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün ÇOLAKOĞLU, İlçe Müdürü Serkan YILMAZ, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin NAL, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, çiftçilerden ve teknik elemanların katılımı ile maydanoz hasadı yerinde incelendi.
Hasatta konuşma yapan Kaymakam Musa SARI, maydanozun hem bölgede hem ilçemizde büyük bir gelir kaynağı olduğunu, ilçenin turizm ve balıkçılıkta olduğu kadar tarımda da söz sahibi olduğunu, 700 dönüm civarı muz serası bulunduğunu, narenciye ve zeytin ve daha bir çok ürünün ciddi bir gelir kaynağı oluşturduğunu, maydonoz ekiminde ise yaklaşık 40.000 ile 50.000 dönüm arası yıllık ekim yapıldığını, ülkemizin maydanoz ihtiyacının yaklaşık %55’ nin ilçemizden karşılandığını , verimin çok iyi olduğunu, yaklaşık 500-600 (da)dekar yeşil ot (maydonoz) alınmaktadır, üretim ve işçiliğin yaklaşık 4000 aileye istihdam sağlandığını ifade ederek çitçilere bol kazanç diledi.
Ayrıca Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün ÇOLAKOĞLU yaptıkları konuşmalarda çiftçilerimize bol kazanç dilediklerini belirttiler . Kaymakam SARI ve beraberindeki heyet maydanoz hasadı yapmalarıyla program son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar