Skip Navigation Links

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Çalışmalarından Kesitler..

Kazkeli Mahallesi Beton Asfaltına Kavuştu

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Çalışmalarından Kesitler..Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), kentte ulaşım kalitesini ve güvenliğini arttırmak doğrultusunda gerçekleştirdiği asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Büyükşehir Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Kırıkhan Kazkeli Mahallesi yolunda başladığı uzun ömürlü ve dayanıklı beton asfalt serim çalışmalarını tamamladı.
Mahallenin ulaşım problemlerini kısa zamanda çözen ekipler, geniş tarım alanlarının bulunduğu yerlerde ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla asfalt serim çalışmalarını gerçekleştirmeye devam edeceklerini bildirdi.
 
 
 
 
HBB Kasım Ayı Meclis Toplantısı 2.Birleşimi Gerçekleştirildi
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Kasım Ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi, 20 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’te Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.
2 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Kasım ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde;
Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.11.2019 tarihli birleşiminde 224 sayılı kararla Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen; Hatay Büyükşehir Belediyesinin 2020-2022 mali yılları Hatay Büyükşehir Belediye bütçesi ve 2020 mali yılı performans programı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.11.2019 tarihli birleşiminde 225 sayılı kararla Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen; Mali Hizmetler Daire Başkanlığının 2020-2022 Mali yılları 15 ilçe belediyesine ait bütçeler ile ilgili teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Aralık ayı meclis toplantısının 10 Aralık Salı günü saat 16.00’da Altınözü’nde yapılamasına karar verildi.
 
 
 
 
Okul Yolları Büyükşehir ile Daha Güvenli
Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yolların kalitesini artırmak, vatandaşlara rahat ve güvenli bir ulaşım hizmeti sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.
Okulların olduğu bölgelerde yeni yol, bakım ve onarım çalışmalarına Hatay’ın 15 ilçesinde devam eden Büyükşehir Belediyesi, Antakya ilçesine bulunan Hatay Fen Lisesi yolunda sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi.
Öğrencilerin ve mahallede yaşayan vatandaşların okula güvenli bir şekilde gidip gelebilmeleri amacıyla okul yolunu modern ve güvenilir bir hale getiren ekipler, ihtiyaç doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
 
Bir Kadın Uyanıyor Antakya'da Sahnelendi
Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 18 Kasım Pazartesi günü Antakyalı sanatseverleri ‘Bir Kadın Uyanıyor’ adlı oyun ile buluşturdu.
Yazar Sevilay Saral’ın gerçek bir hayat hikayesinden kaleme aldığı, Mahmut Ünver’in yönetmenliğini üstlendiği tek kişilik oyunda, Büyükşehir Şehir Tiyatrosu oyuncularından Süheyla Koçak’ın sahnelediği performans izleyenler tarafından beğeni topladı.
Şehir Tiyatrosu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada aynı oyunun 25 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de Hatay Kültür Merkezi’nde bir kez daha sahneye koyulacağı belirtilirken ‘Bir Kadın Uyanıyor’ adlı ücretsiz yetişkin oyununa tüm Hatay halkının davetli olduğu bildirildi.
 
 
 
 
HASSA’DA YAĞMUR SUYU KANALLARI YENİLENİYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, kentin altyapı problemlerine müdahalelerini sürdürüyor.
Altyapının önemli unsurlarından olan yağmur suyu kanallarında oluşan arızalara hızlı ve kontrollü bir şekilde müdahale eden HBB ekipleri, kent genelindeki sorunlara karşı müdahalelerde bulunuyor.
Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri, Hassa Dervişpaşa Caddesi’nde yağmur suyu kanalının yapımı için kolları sıvadı. Söz konusu bölgede U kanal çalışması gerçekleştiren ekipler, altyapı eksikliklerini gidermek üzere 15 ilçede faaliyetlerin sürdürüleceğini bildirdi.
 
 
 
 
 
YENİ YERLEŞİM ALANLARI İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yeni yerleşim alalarının artması ile altyapı ihtiyacı bulunan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
İçme suyu ve kanalizasyon eksikliği bulunan Mahallelere altyapı hizmetini götürmek adına verilen mücadelenin devam ettiğini belirten Genel Müdürlük, vatandaşlar tarafından gelen talepler sonrasında hummalı bir fizibilite çalışması yapılarak içme suyu ve kanalizasyon altyapısına dair bütün eksikliklerin giderildiğini aktardı.
Arsuz ilçesine bağlı Gökmeydan Mahallesi’nde yapılan çalışma kapsamında bilgi veren İdare, 68 Sokak’ta bulunan yeni yapıların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 63’lük borular ile 100 metre yeni içme suyu hattının döşendiğini ve bölgenin içme suyuna kavuştuğunu bildirdi.
 
 
 
 
 
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Çalışmalarından Kesitler.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet