Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol Belediye Meclisi İyi Parti Grup Sözcüsü Av. Emre Arık

'Sorularımıza Makul Bir Yanıt Verilmeli Yada Sahil Projesi İhalesi Geri Çekilmeli'

Dörtyol Belediye Meclisi İyi Parti Grup Sözcüsü Av. Emre Arık

Yerel   A+a-

İyi Parti Dörtyol Belediye Meclis üyeleri adına Grup sözcüsü Av. Emre Arık bir açıklama yaparak Dörtyol Belediyesinin “SAHİLBOYU (Barınak ve Öğme-İş Arası) PARK REVİZYONU, YOL, TRETUVAR VE MUHTELİF İNŞAAT YAPIM İŞİ” ile ilgili bir ihaleye çıkmış olduğunu ama ne proje, nede ihaleyle ilgili kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini belirtti.
İhalenin ve projenin oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını iddia eden Dörtyol Belediye Meclisi İyi Parti Grup sözcüsü Av. Emre Arık, yaptıkları görüşmelerde bu projeden Cumhur ittifakının bazı meclis üyelerinin de haberdar olmadığını belirtti.
Dörtyol Belediye Meclisi İyi Parti Gurubu adına yazılı bir basın açıklaması yapan Av. Emre Arık; "Dörtyol Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Dörtyol sahil bandında balıkçı barınağından başlayıp, ÖĞME- İŞ sitesi arasında “SAHİLBOYU (Barınak ve Öğme-İş Arası) PARK REVİZYONU, YOL, TRETUVAR VE MUHTELİF İNŞAAT YAPIM İŞİ” adı altında yeni bir ihale çıkıldığı internet üzerinden öğrenmiş bulunmaktayız.
Yapılacak olan ihale Kamu İhale Kurumu’nun resmi internet sitesi olan ekap.kik.gov.tr 2019/537174 ihale dosya numarası ile Dörtyol Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 23.10.2019 tarihinde sisteme yüklenmiştir. İhale tarihi 18.11.2019 saat 09:00’dır.
Ancak Millet İttifakı Bileşenleri olarak önemle belirtmek istiyoruz ki; yapılacak olan ihaleden ve projeden dolayı Belediye Başkanlığı ve Fen işleri tarafından meclise bir bilgi verilmediği gibi, belediye meclis üyeleri ve belediye encümenlerine de bilgi verilmediğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Belediye meclis üyeleri ile yaptığımız görüşmelerde Cumhur İttifakı meclis üyelerinin de bir çoğunun bu ihaleden haberlerinin olmadığını öğrendik. İhale Belediye başkanının şehir dışında olduğu zamanda, vekaleten bakan belediye meclis üyesine fen işleri tarafından oldubittiye getirtilerek imzalatılmıştır.
Yapılacak olan ihalenin bedelinin yaklaşık olarak 45.000.000,00 TL olduğu (eski TL ile kırkbeş trilyon) tarafımıza gelen bilgiler arasındadır.
Bu işin ihale edilebilmesi için öncelikle belediye başkanlığı tarafından Dörtyol Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi alınması, akabinde ise bütçede buna uygun bir fon ayrılması öncelikli şarttır.
Bu işlemler yapıldıktan sonra 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 6. Maddesine istinaden en az 5 kişiden oluşan bir ihale komisyonu kurulması, ilgili komisyonda en az bir belediye meclis üyesinin de bulunması zorunluluk arz etmektedir. Yapılacak olan ihale ile ilgili henüz bir komisyon kurulmamıştır.
Belediye Başkanlığı ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, meclisten borçlanma yetkisi alınmadan, uygun bir bütçe hazırlanmadan daha da önemlisi usulüne uygun bir ihale komisyonu kurulmadan alelacele 45 milyon TL’lik ihaleyi tabiri caizse oldubittiye getirerek gerekli iş ve işlemler yapılmadan ihaleye çıkartılması akıllarda sorular oluşturmaktadır.
Bu sorular;
1- Bu ihaleyi neden bu kadar aceleye getiriyorlar?
2- Burada birilerinin şahsi bir kazanımı mı olacaktır?
3- Belediye işçilerinin belediye de yaklaşık olarak 5-6 maaş alacakları varken neden işçilerin maaşları ödenmeden neden bütçe kaynakları başka yerlere aktarılmaktadır?
4- Bu ihaleye ilişkin proje kim tarafından ne şekilde hazırlandı? Hazırlanırken kime soruldu?
5- İhale hazırlanırken neden meclis üyelerine sorulmadı? Bilgi verilmeden apar topar yapılmasında ki amaçlar nelerdi?
6- İhale neden belediye başkanın şehir dışında olduğu dönemde vekaleten bakan başkan vekiline imzalatılmıştır? Bu ihale neden Belediye Başkanı tarafından sisteme yükletilmemiştir? Gibi bir çok soru cevapsız kalmıştır.
Yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı Millet İttifakı Bileşenleri olarak ilgili sorulara sağlıklı bir şekilde cevap verilmediği takdirde ivedi olarak ihalenin geri çekilmesi gerektiği kanaatinde olduğumuzu saygılarımızla bildiririz." dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar