Skip Navigation Links

'Memurlar Arasındaki Ücret Dengesizliği Giderilecek'

Enerji Bir-Sen Hatay İl Başkanı Ferit Ali Gündel, eşit işe eşit ücret mücadelesinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, çalışmalar bittiğinde adaletli

Gündem   A+a-

Enerji Bir-Sen Hatay İl Başkanı Ferit Ali Gündel: 
“Memurlar Arasındaki Ücret Dengesizliği Giderilecek”
 
Enerji Bir-Sen Hatay İl Başkanı Ferit Ali Gündel, eşit işe eşit ücret mücadelesinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, çalışmalar bittiğinde adaletli bir iş yaşamı olacağına inandığını söyledi.
Kamuda çalışan tüm memurlar arasındaki eşitsizliğin ortadan kalkmasının mümkün olacağı bir düzenleme için verilen uğraşların sonuç vermesini beklediklerine dikkat çeken Gündel,
“Eşit işe eşit ücret kapsamında devlet memurları arasında maaş adaletsizliğini gidermek için çalışma yaptık. Bu çalışmaya göre ek ödeme almayan, kurumlarda çalışan devlet memuru personel ek ödeme alan personel gibi bir ödeme alacak.” Dedi.  
Enerji Bir-Sen Hatay İl Başkanı Ferit Ali Gündel, açıklamasının devamında şöyle konuştu:
“Bunun neticesinde de kamuda çalışan bütün devlet memurları arasında bir eşitleme sağlanacak. Ek ödemeyi 399/2 personel almakta, 657’e tabi personel almaktadır. Bu yüzden arada uçurum oluşmaktaydı, bunu 2012 yılının başında 15 Ocak itibariyle kaldırmak için hükümet bir çalışma yaptı. Bu olumlu bir çalışma fakat diğer sözleşmeli personel açısından bazı olumsuz olan yerler var. Vergiden dolayı sıkıntılar var. 567 ile 399/2 arasında ki vergiden dolayı yıllık izinlerinden dolayı, tabi bunlarla ilgili de bu toplu sözleşme sürecinde halen yapamadığımız, yapmaya çalıştığımız toplu sözleşme sürecinde bu çalışmaları yapacağız. Bu arada Ocak 2012 zammının ne olduğu belli değil, hükümet bazı açıklamalar yapıyor bakanlar kurulu kararıyla açıklayacağız gibisinden ama böyle bir olay yeni çıkan kanuna göre mümkün değildir. Hükümetin sendikalarla toplu sözleşme masasına mutlaka oturması gerekiyor. Hükümetten pek çok talebimiz olacak, en başta eşit işe eşit ücret düzenleme haricinde, sözleşmeliler arasında da bazı uçurumlar var onları ortadan kaldırılması, vergi oranlarının düşürülmesi gibi biz şuanda %27 gibi büyük bir vergi ödüyoruz.
Tedaş özelleşen bir kurum biz Toroslar, Akdeniz, Boğaziçi en son kapsamdayız. Şirketler çalışmalar yapıyor, bu aralar özelleşmelerin ne olacağı belli oluyor. Özelleşmeden dolayı alım yapamadığımız için, biraz sıkıntı oluyor.” Diyerek sendikal mücadelelerinin çizgisini ortaya koydu.
İskenderun Körfezi’nde yapımı başlanan termik santrallerin enerji açığının kapanması hususunda önemli rol oynayacağını belirten Enerji Bir-Sen Hatay İl Başkanı Ferit Ali Gündel, “Organize sanayi bölgesinde kurulacak olan termik santral ileriye dönük olarak güzel bir yatırım. Bildiğiniz gibi limanımız yeterince çalışmadığı halde liman şehriyiz. Termik santrallerin buraya yapılma sebebi bir liman şehri ve sanayi şehri olmamızdan kaynaklanıyor. İskenderun halkı bu yatırımlardan en güzel şekilde faydalanacaktır. Özelleştirmelerle birlikte daha da güzel olacaktır. Bunlarında İskenderun halkına faydalı olabileceğini düşünüyoruz.” Dedi.
 


Enerji-Bir-Sen Hatay İl Başkanı ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet