Skip Navigation Links

Nevzat Barak sert konuştu

Ekonomide 'Kriz teğet geçti' sözünün Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Partililer tarafından söylenmeye devam edilmesini eleştiren Türkiye Partisi İskende

Ekonomi   A+a-

Türkiye Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nevzat Barak, teşkilatlanma sürecinde tavizsiz ve seçici olduklarını belirterek, belde yöneticilerinin ideal sahibi olmalarına özel önem verdiğini söyledi. Belde Teşkilatı’nı alan kişilerin ilk yerel seçimde aynı zamanda belediyeyi alacak kapasite ve idealde olmasına özen gösterdiklerine dikkat çeken Barak, çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Ekonomide “Kriz teğet geçti” sözünün Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Partililer tarafından söylenmeye devam edilmesini eleştiren Türkiye Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nevzat Barak, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumu rakamlarla ifade ederken, “Kriz teğet geçti” sözünü söyleyenlerle de her platformda tartışabileceğini belirterek de meydan okudu.
“Kriz teğet geçti” söylemini sürdürenleri şu sözleriyle eleştiren Türkiye Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nevzat Barak, “Teğet geçtiğini söyleyen ya yalan söylüyordur, ya insanları aldatıyordur ya da ekonomiye bilmiyordur. Sanayinin yüzde 10 küçüldüğü, Ticaretin yüzde 25 daraldığı, vatandaşın bankalara olan borcunun 123 milyar doları geçtiği, ülke borcunun 533 milyar dolara yaklaştığı, cezaevlerindeki tutuklu sayısının 115 bini aştığı, 1 milyonu aşkın insanın işine veya evine haciz geldiği, 55 bin aracın haczedildiği, 100 bine yakın işyeri ve fabrikanın kapandığı, 9 milyon 595 bin çekin karşılıksız çıktığı, 1 milyon 750 bin senedin protesto edildiği, vatandaşın 19 milyar dolar kredi kartı borcunun olduğu, ihracatın yüzde 30 nispetinde azaldığı, ülke ekonomisinin yüzde 3 değer kaybı yaşadığı, bütçenin 60 milyar TL açık verdiği, dünyada krizin en ağır yaşandığı ülkeler sıralamasında bulunduğumuz bir dünya ekonomisinde ‘Kriz yok’ demek, ilk cümlelerimde ifade ettiğim üç kriter arasında değerlendirilir” dedi.

 

“Memleket yararına her zaman bir araya geliriz”

Türkiye Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.
CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz ve ilçe yöneticileri tarafından kapıda karşılanan Türkiye Partisi İlçe Başkanı Nevzat Barak, İskenderun lehine olacak işlere imza atabilmek adına fikir alışverişinde bulunmak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Türk siyasi tarihinde CHP’nin büyük bir önemi olduğunu kaydeden Barak, “CHP Türk Devletinin gelişmesinde ve yerleşmesinde çok önemli görevler yapmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne bu görevleri layıkıyla yerine getirmiştir. Kardeşlik ve yurttaşlık temelinde, AKP iktidarının hoyratça uygulamalarına karşı mecliste verdiği mücadeleyi takdirle karşılıyoruz” dedi.
İskenderun menfaatine olacak şeylerde siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile temas halinde olacaklarını ifade eden Barak, “İskenderun’un çağdaş bir kent haline gelmesi fikri doğrultusunda, CHP ve diğer siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temaslar içinde olacağız. İskenderun yararına neler yapabiliriz bunu sizlerle görüşmek tartışmak için geldik. Türk siyasi tarihine örnek olacak şekilde, kavgadan, ayrımdan, bölünmeden uzak bir siyaset izleyecek ve birlik içerisinde geleceğe umutla bakacağız” şeklinde konuştu.
Yapılan ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz da, “Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk. Türk siyasetinin renkli simalarından olan genel başkanınız Türk siyasetine çok güzel şeyler katacaktır. Sizlerin de yerelde, İskenderun’a yararlı, güzel şeyler katacağınızdan şüphemiz yok. daha önce de yerel anlamda bir araya geldik, konuştuk, ortak paydada buluştuk, bundan sonra da kentin ve halkın faydası için bir araya gelmeye devam edeceğiz. Ender siyasetçilerden birisiniz, İskenderun ve Hataylılık ruhunda her şeyi bir kenara bırakıp ortak paydada bir araya gelebilecek bir insansınız. İskenderun’a katacak çok şeyiniz var biliyoruz. Umut verici bir siyasetçisiniz” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet