Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay MKܒde Rektör Öğrenci Buluşması

Hatay MKܒde Rektör Öğrenci Buluşması

Hatay MKܒde Rektör Öğrenci Buluşması

Eğitim   A+a-

 Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya Rektör – Öğrenci buluşmasında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Önlen, Prof. Dr. Okan Şener ve Prof. Dr. Fatih Sakin ile birlikte öğrencilerle bir araya geldi.
Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği buluşmada Rektör Kaya öğrencilerin yaşadığı çeşitli sıkıntıları dinleyip giderilmesi hususunda gereğinin yapılacağını söyledi.
Öğrencilere bir takım uyarılarda bulunan Rektör Kaya: “ Siz bize aileleriniz emanetisiniz. Sivil toplum kuruluşu adı altında sizleri kandırmak isteyecek birçok yıkıcı ve bölücü yurtdışı destekli güruhlar bulunmakta. Bunlar sizleri kendi emellerine alet etmek isteyeceklerdir. Asla bunlara kanmayın. Gerekli olduğu vakit bizlerle bağlantı kurun. Rektörlük kapımız bütün öğrencilerimize açıktır. Milli değerlerimizi her zaman önde tutmalıyız. Hepimiz farklı mezhep ve inançlardan, farklı ırk ve ideolojilerden olabiliriz ama tek bir şeyde birleşmemiz lazım: ‘bayrak ve vatan…’ Hatay farklı bir şehirdir. Burada art niyetli birçok örgüt faaliyet göstermekte, bunlar farklılıklarımızı kaşımaya çalışıyorlar. Kesinlikle uyanık olmak zorundasınız. Biz de bu sıralardan geçtik. Biz de öğrenciydik, üniversite okuduk. Yurtlarda kaldık. Sizin hangi derdiniz varsa, onları kendimize biz de dert edindik. O sürecin hepsini biliyoruz. Siz olmasaydınız bizim burada olma ihtimalimiz yoktu. Bizim yapacağımız her şey öğrenciler için. Bu memleketin geleceği için. Elimizden geldiğince sorunlarınızı dinleyip çözümler üretmek istiyoruz” dedi.
Öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek istediklerini sözlerine ekleyen ve öğrencilerin entelektüel yapılarını geliştirmek zorunda olduklarını ifade eden Prof. Dr. Hasan Kaya öğrencilerin farklı bakış açısına sahip bir sosyal çevre edinmelerini tavsiye etti. Bu noktada Üniversitemizin tüm olanaklarının öğrenciler için hazır olduğunu, sosyal faaliyetlerde, öğrenci toplulukları aracılığı ile yapacakları etkinliklerde her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran Rektör Kaya, gerekli girişimlerin yapılacağını dile getirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar