Skip Navigation Links

'El Birliği ile Potansiyeli Sinerjiye Çevirelim'

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Körfezi ve Çevresinin Sanayi Bakamından Önemli Potansiyele Sahip Olduğunu Belirterek, 'El Birliği ile Pot

Ekonomi   A+a-

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Körfezi ve Çevresinin Sanayi Bakamından Önemli Potansiyele Sahip Olduğunu Belirterek, "El Birliği ile Potaniyeli Sinerjiye Çevirelim." Dedi.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi "İskenderun Körfezi Büyüme Gelişim ve Stratejisi ve Ana Stratejik Hedefler" konulu toplantı düzenlendi.

Vali Lekesiz, İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. İskenderun, Payas, Dörtyol ve çevresinin mutlaka sanayi yatırımı yapılması gerektiğine vurgu yapan Vali Lekesiz, bu zenginliklerden yararlanılması gerektiğini söyledi.

Vali Lekesiz, "Her yatırımcıya 500 dönümlük yer verdiğimiz takdirde, 20 bin dönümlük alan yatırım için kullanıldığı zaman bunun hem Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH)'ya 60 milyar dolarlık katkı, yaklaşık 50 bin kişilik işsiz vatandaşa da iş imkanı sağlayacaktır. İskenderun Körfezinde bu potansiyel mevcut." diye konuştu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda bölgenin sanayi açısından daha aktif hale gelmesi için görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıya Ankara'dan katılan ÇED Genel Müdürü Fevzi İşbilir, Hatay'ın tarım, sanayi ve turizm açısında önemli zenginliklere sahip olduğunu belirterek, "İskenderun Körfezi, limanı ve Ortadoğu'ya yakınlığı ile taşımacılık sektöründe de çok önemli potansiyele sahip. Bu potansiyeli iyi değerlendirmek lazım." şeklinde konuştu.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Çetin Kaya ise OSB'nin işlerliği hakkında bilgiler vererek, "İskenderun'da özellikle demir-Çelik sektörü son yıllarda önemli aşamalar kaydetti. Yatırımcı var ancak arazı sıkıntısı çekiyoruz. Yer sorunu çözülmesi ile bölgedeki işsizlik sorunu da büyük ölçüde çözülebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Hatay ekonomisinin masaya yatırıldığı toplantıya Vali Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, iş adamları ve Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet