Skip Navigation Links

Sevdası Arsuz Olanları Buluşturan Gece

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği, dergi lansman gecesinde ilçe adına önemli bir güç birliğine imza attı.

Sevdası Arsuz Olanları Buluşturan GeceWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Sevdası Arsuz Olanları Buluşturan Gece
 
 
Arsuz’a ilgiyi artırmak ve turizmde 12 ay sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Arsuz Turizm ve Kültür Derneği, dergi lansman gecesinde ilçe adına önemli bir güç birliğine imza attı.
 
Yoğun katılımın sinerjisi renk kattı
Son yıllarda artan turist hareketliliğiyle dikkat çeken ilçede önemli bir misyonu üstlenen Arsuz Turizm ve Kültür Derneği’nin Lion King Otel’de gerçekleşen büyük buluşmasına CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, HBB Arsuz Bölge Koordinatörü Edip Kaynar, EHDAV Başkanı Ali Yeral, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, ARİAD Başkanı Adnan Ağır, Rus Turizm Seyahat Şirketi Ekatarina’nın Seyahat Direktörü Natali Onursal, Arsuz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alkan Tat, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Şeyhmus Arslan, İGEV başkanı Nihat Belli, ADD Arsuz Şube Başkanı Sinan Tutar belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ile Arsuz’un yanısıra İskenderun, Antakya ve Samandağ’dan çok sayıda davetli katıldı.
 
Mehmetçiğe Arsuz’dan selam
Gecenin açılış konuşmasını yapan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, derneği ‘Sevdası Arsuz olanların adresi’ olarak tarif ederken, Barış Pınarı Harekatı’nı gerçekleştiren Türk Ordusu’nun her zaman yanında olduklarını ifade etti ve harekatı gerçekleştiren Mehmetçiğe Arsuz’dan selam gönderdi.
 
‘Herkeste aynı aşk, aynı sevda’
Derneğin faaliyetlerinden ve hedeflerinden bahseden Arslan, “Bu gecede bizi bir araya getiren aynı sevda, aynı aşk; Arsuz’a olan sevdamızdır. Hepiniz gecemize hoş geldiniz. Derneğimizin misyonu; tarihi ve kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Turizm ve doğal güzelliklerimizi ülkemize ve yurtdışına tanıtabilmektir. Bizler bu konuda epeyce bir yol aldık. Yöremize has olan ‘’kurus’’un patentini aldık. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Bronz Madalya Beratı’nın Arsuz Halkına verilmesini sağladık. Yanartaşları turizme kazandırdık. Meryem Ana’nın yıkandığı iddia edilen Seydi olarak adlandırılan havuzun turizme kazandırılacağı müjdesini de Belediye Başkanımız Sayın Asaf Güven’den aldık. Samandağ –Arsuz yolunun açılması için 20 bin imza toplayarak Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettik. Arsuz’a can katacak, ekonomik olarak bizlere ciddi getirisi olacak olan Hatay Deniz Otobüsü(HADO) projesinin Arsuz’da olması için girişimlerde bulunduk ve bu girişimlerimizden olumlu sonuçlar aldık. Bu projenin Arsuz’da hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” derken, Başkan Arslan en büyük desteği veren Hatay Valisi Rahmi Doğan’a da konuklarıyla birlikte alkış yollayarak teşekkür etti.
 
‘Arsuz, hakettiği yerde değil’
Arsuz’un festivallerle anılmasını sağlayan ve bir çok festivalin de ilçede düzenlenmesine öncülük eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’ya ayrıca teşekkür eden Başkan Arslan, “Turizm, bireysel anlamda dinlenme, eğlenme, keyif alma, yiyecekleri, müziği, mekanları keşfetmedir. Ekonomik anlamda gelir getirici bir hizmet sektörüdür. Arsuz’da da deniz, kum, güneş odaklı MASS turizmi yapılmaktadır. Bizler, çevreye duyarlı turizm anlayışının benimsenmesinden yanayız. Yatırımlar eksik, altyapımız yok. Yıllardır ihmal edilmişiz. Bu nedenle Arsuz’da turizm hakettiği yerde değil! Bu konuda çözüm merci olan yerel ve mülki amirlere çok görev düşmektedir. STK’ların görevleri yapılmayanları dile getirmektir” şeklinde konuştu.
 
Rusya’da temsilcilik atağı
Başkan Arslan ayrıca, Rus Turizm Seyahat Şirketi Ekatarina Direktörü Natali Onursal ve Hukuk Danışmanı Av. Mehmet Memişoğlu’nun derneğe Rusya’da temsilcilik açmak amacıyla üyelik başvurusunda bulunduğu müjdesini de paylaşırken, Rus temsilciliğinin derneğe güç katacağını ifade etti.
 
Serinyol -Madenli yolu müjdesi
Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeğeninin düğünü dolayısıyla geceye katılamadığını belirtirken, Başkan Savaş’ın selamlarını iletti. Arsuz’un sadece güneyin değil, Türkiye’nin incisi olduğunu belirten Güzelmansur, “Arsuz yıllardır ihmal etilmiş bir kent. Samandağ – Arsuz yolu ve HADO Arsuz’a hayırlı uğurlu olsun. Havaalanına inen bir misafirimizin Arsuz’a ulaşması için Antakya, Belen ve İskenderun’dan geçmesi gerekiyor. Hâlbuki daha kısa bir yolumuz var. Serinyol – Madenli yolu. Bu yol programa alındı. İnşallah EXPO 2021’den öncede ulaşıma açacağız. Şu an projesi hazırlanıyor. Böylece turistlerimiz 25 dakikada Arsuz’a gelecek ve denizle buluşabilecek” dedi.
 
Başkan Güven’den birliktelik vurgusu
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, ilçenin hakkettiği yere ulaşması için kamu kurumları ve sektör temsilcileriyle birlik ve beraberlik içerisinde, ortak akılla hareket ettiklerini ifade etti.
 
‘İskenderun ve Arsuz bir bütün’
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da Arsuz ve İskenderun’un bir bütün olduğunu ifade ederek, iki ilçe arasında oluşturulan güçlü bağlara dikkat çekti.
 
Gizli kahramanlara plaket
Soydan Soydaş’ın sahne aldığı gecede, protokol üyeleri ayrıca derneğin gizli kahramanları olarak nitelendirdikleri yöneticilerine plaket takdim etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sevdası Arsuz Olanları Buluşturan Gece videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet