Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yaşayan Antikalar Sergisine Büyük İlgi

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin ErasmusDays etkinlikleri kapsamında, sergi büyük ilgi gördü. Serginin açılışına.

Yaşayan Antikalar Sergisine Büyük İlgi

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet YANMAZ, Eğitim Bir-Sen şube başkanı Hikmet ALTUNSÖZ, Türk Eğitim-Sen şube başkanı Yavuz Selim YANIK’ın yanısıra farklı okullardan idareciler, öğretmenler ve öğrencilerde katıldı.
Sergi açışında konuşan Ahmet YANMAZ, bu tür etkinliklerin eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar olduğunu belirterek şunları söyledi; “ Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok güzel bir etkinlik hazırlamışlar. Birbirinden güzel antika eşyaları sergi için getirmişler. Okullarımızda böyle faydalı etkinlikler görmek bizi mutlu ediyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. “
2 yıl önce yine okullarında antika sergisi açıldığını belirten okul müdürü Kadiriye YIRTICI, okullarında farklı ortamlar yaratarak, öğrencilerin eğitimlerini bu şekilde çeşitlendirdiklerini belirtti. Konuşmasına sergiye katkıda bulunanlara teşekkürlerini sunarak devam eden YIRTICI; “ Sergimizde, öğrencilerimizin hiç görmediği ve bundan sonra da görmesinin mümkün olmadığı eşyaları sergiliyoruz. Onları incelemelerine müsaade ediyoruz. Daktiloyu bile sadece filmlerde gören öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizden aldığımız geri dönütlere istinaden, çok faydalı bir etkinlik olduğuna inanıyoruz.” diye ekledi.
“ASELSAN 1919” SERGİNİN GÖZDESİ OLDU
Serginin açılışı ve organizasyonundan sorumlu okul müdür yardımcısı Hanefi ZOBAR, öğrencilerin sergiyi büyük merak ve hevesle gezdiklerini söyledi. Özellikle siyah-beyaz televizyon, gramofon ve eski cep telefonların büyük dikkat çektiğini belirten ZOBAR konuşmasına şöyle devam etti; “ Sergimizde Nokia’nın 1986 yılında ürettiği ilk araç telefonunun yanı sıra, yerli ve milli sermaye ile Aselsan tarafında üretilen Aselsan 1919 cep telefonu da var. Ziyaretçiler özellikle Aselsan 1919 cep telefonu dikkatlice incelediler. Amacımız, geçmişten geleceğe bir kültür köprüsü oluşturarak, öğrencilerimize eski günleri yaşatmaktı. Bu sergiyi de Erasmusdays etkinlikleri kapsamında açmayı uygun gördük. Avrupa Birliği’nin üzerinde durduğu konulardan biri de kültürel mirasa sahip çıkarak, bunları gelecek nesle aktarmak. Bunu başardığımıza inanıyorum. Sergimize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Sergimizi hala ziyaret etme fırsatı bulamayanlar için, sergimiz 14-18 Ekim 2019 tarihleri arasında da açık kalacak. Antika seven herkesi İskenderun’da bir daha bulamayacakları sergimize bekliyoruz.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar