Skip Navigation Links

Arsuz Muzu Rekora Koşuyor!

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yapılan muz yetiştiriciliği her geçen yıl bir kat daha gelişerek, bölge ve ülke ekonomisine büyük katmadeğer sağlıyor.

Arsuz Muzu Rekora Koşuyor!Web
TV

Arsuz   A+a-

 Hatay’ın Arsuz ilçesinde yapılan muz yetiştiriciliği her geçen yıl bir kat daha gelişerek, bölge ve ülke ekonomisine büyük katmadeğer sağlıyor.
2019-2020 sezonu muz hasadı Arsuz ilçesi Üçgüllük Mahallesi’nde Satmaz ailesinin serasında düzenlenen törenle yapıldı.
Sezonun ilk kesimi Arsuz’un Üçgüllük Mahallesinde Muz üreticisi Rasim Satmaz’ın bahçesinde Kaymakam Musa Sarı’nın da katıldığı törenle yapıldı. Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İlçe Müdürü Serkan Yılmaz, ilçe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Celile Tuğba Cengiz, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal ile muz üreticileri hasat töreninde hazır bulunurken, muz üretiminde gelecek yıllara ilişkin de umut verdi.
 
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı hasad töreninde yaptığı konuşmada, Arsuz’un bereketli topraklarının her türlü ürün yetiştiriciliği için uygun olduğunu belirterek, destekleme ve teşvikler ile DOĞAKA programlarından alınan destekle muz üretiminin yıllık 4 bin tona ulaştığına dikkat çekti.
Kaymakam Sarı, turizm potansiyelinin yanında, muz, maydanoz ve narenciye üretiminde çok önemli bir potansiyele sahip olan Arsuz’da tarımsal kalkınmanın da önünün açık olduğuna vurgu yaptı.
Muz üretiminde Anamur muzuyla yarışırken, daha kaliteli ve rekoltesi yüksek ürün elde eden Arsuz muz üreticisi, bu yılki ürün kalitesi ve rekoltesinden oldukça memnun.
Seraların gezilerek ilk hasadın yapılmasıyla başlayan törenin ardından Muz Üreticisi ve Paketleme Tesisi Sahibi Sercan Satmaz, protokol üyelerine kahvaltı verdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz Muzu Rekora Koşuyor! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet