Skip Navigation Links

MMK Atakaş Yeniden Mi?!...

Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden Magnitorsk Demir ve Çelik İşleri(MMK) Hatay'da daha önce %50 ortak olduğu ATAKAŞ' la tekrar beraber olmak içi

Ekonomi   A+a-

Rusya’nın en büyük çelik üreticilerinden Magnitorsk Demir ve Çelik İşleri(MMK) Hatay’da daha önce %50 ortak olduğu ATAKAŞ’ la tekrar beraber olmak için YANKI’ ya özel tokalaştı.
Yankı Gazetesi’nin özel haberine göre; Cemil Taktak’ın çektiği fotoğraftaki tokalaşma, yakında ortaklığın yeniden gerçekleşeceği yönünde önemli bir adım olarak tanımlanıyor. Yankı Gazetesi’nin haberi sonrası Atakaş ve MMK taraflarından yalanlama gelmemesi dikkat çekti..
Yankı Gazetesi’nin özel haberini aynen yayınlıyoruz..
 
MMK Atakaş Yeniden Mi?!...
Rusya’nın en büyük elik üreticilerinden Magnitorsk Demir ve Çelik İşleri(MMK) Hatay’da daha önce %50 ortak olduğu ATAKAŞ’ la tekrar beraber olmak istiyor. MMK, Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Victor F. Rashnikov kısa bir süre önce hissesini satın aldığı Recep Atakaş ile 14 Şubat Sevgililer Günü’nde tokalaştı. YANKI’ ya özel olan bu tokalaşma görüntülendikten sonra Rashnikov’ un bayan asistanı ‘ne yazacaksınız’? Diye sordu.
 
‘MMK – ATAKAŞ YENİDEN başlığı ile bir şeyler yazarız’ deyince; Recep Atakaş: ‘Biz her zaman dostuz’ ifadesini kullandı. Durum apaçık ortadaydı. İskenderun Yelken Kulübü’nde Recep Atakaş’ın misafirleri, Hem de 14 Şubat Sevgililer Günü’nde MMK, Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Victor F. Rashnikov, Genel Müdür Sergey Sulimov, ismini alamadığımız Rus bayan asistan ve Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tarkan Yıldırım MMK – Atakaş’ın Tekrar ortaklığını adeta tanıklık eder gibiydiler.
 
MMK, Atakaş’ tan ayrıldıktan sonra düştüğü zor durumdan kurtulmak için çareyi tekrar birleşmekte bulacaktı. Recep Atakaş kendisine yapılan tekrar ortaklık teklifini inkar etmedi. MMK her ne kadar tam kapasite ile üretime geçtiğini, 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle 1985 kişinin istihdam edildiğini 1,5 milyar dolarlık ihracatın hedeflendiğini yılda 2,3 milyon ton sıvı çelik üretim kapasitesine sahip olduğunu açıklasa da başta sendika olmak üzere yönetimde birçok sıkıntıların yaşandığını herkes biliyor. Üretiminin %80 ini iç pazara %20’sini yurt dışına pazarlamayı planlayan MMK, inşaat, otomotiv, imalat sanayi, gemi inşa, beyaz eşya sektörü ve buna bağlı tüm çelik kalitelerini üretme noktasında çalışmalarına start verdi ama;
Bunu tek başına yapamayacağını anlayınca kısa bir süre önce %50 ortak olduğu Recep Atakaş ile tekrar ortak olmak için kapısını çalmaya başladı. MMK Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Victor F. Rashnikov bu nedenle 14 Şubat Sevgililer Günü İskenderun Yelken Kulübü’ndeki yemekte Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ile tokalaştı. Sadece YANKI’NIN görüntülediği bu tokalaşmanın ardından MMK – ATAKAŞ yeniden ortaklığının nasıl ve hangi şartlarda olacağı önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet