Skip Navigation Links

O Yönetmelik 6,5 Yıldır Neden Çıkarılmıyor?

Cemaat vakıflarının 2013 yılında iktidar tarafından iptal edilen ve 6,5 yılı aşkın bir süredir yenisi çıkarılmayan

O Yönetmelik 6,5 Yıldır Neden Çıkarılmıyor?

Politika   A+a-

seçim yönetmeliği vakıflara büyük bir yönetim krizi yaşatıyor.
 
Yıllardır seçim yapamayan vakıfların yönetim kurullarında ölüm, istifa vb. nedenlerle meydana gelen eksilmelere ise geçtiğimiz Mart ayında yayınlanan bir genelgeyle atama yapılması çözümü bulunmuştu. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “cemaat vakıfları geçici çözüm üreten genelgeler yerine, demokratik yollarla seçim yapabilmelerine olanak sağlayan kalıcı bir seçim yönetmeliği beklemektedirler” dedi.
 
4 YILLIĞINA ALINAN YETKİ 10 YILDIR KULLANILIYOR
 
19.01.2013 tarihinde “yaşanan eksiklikleri ve sıkıntıları giderecek yeni bir yönetmelik çıkarılacağı” gerekçesiyle yürürlükten kaldırılan cemaat vakıfları seçim yönetmeliği, aradan geçen 6,5 yılı aşkın zaman diliminde hâlâ çıkarılmadı. Cemaat vakıflarının yönetimlerinde çeşitli nedenlerle meydana gelen eksilmeler içinse 11 Mart 2019’da yayınlanan bir genelgeyle “atama” çözümü bulundu. CHP’li Güzelmansur konuya ilişkin verdiği soru önergesinde “Seçim yönetmeliğinin çıkarılmaması sonucunda 4 yıllık görev için yetki alan yönetimlerden bazıları neredeyse 10 yılı aşkın zamandır yetki kullanmaktadırlar. Ne bu durum ne de seçimle oluşması gereken bir organdaki eksilmenin atamayla tamamlanması demokrasiyle bağdaşır” dedi.
 
CHP’li Güzelmansur’un konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlamasını istediği sorular şunlar:
1. Cemaat vakıflarının seçim yapabilmesine olanak sağlayan yönetmeliğin 6,5 yılı aşkın bir zamandır çıkarılamamasının gerekçesi nedir?
2. Cemaat vakıfları seçim yönetmeliği için bugüne kadar yapılan çalışmaların detayları nelerdir?
3. Yeni cemaat vakıfları seçim yönetmeliğinin hangi tarihte yürürlüğe alınması planlanmaktadır?
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet