Skip Navigation Links

Payas, Bekir Altan'la Güzel

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, yapılan ve yapılacak olan icraatları yerinde incelemek için basın mensupları ile bir araya geldi.

Gündem   A+a-

Payas, Bekir Altan’la Güzel
 
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, yapılan ve yapılacak olan icraatları yerinde incelemek için basın mensupları ile bir araya geldi.
İlk olarak Payas Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, şehrin alt yapı çalışmalarının sonar erdiğini belirterek artık şehri güzelleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Altan: “Alt yapısını bitirmiş bir şehiriz. Artık çiçeklerle Payas’ı güzelleştireceğiz. İlkbaharda, E-5 yolu kenarındaki alanlara çiçek koridorlarında gireceğiz. Türkiye’nin en büyük peyzaj ihalesini gerçekleştirdik. Dünya’da otoritesi olan 100 bin kişilik bir arıtma tesisi yapıyoruz. Bu arıtma tesisimizin etrafını piknik alanları yapacağız” dedi.
“İlçe Olmaya Hazırız”
 
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas’ın ilçe olması için önlerinde bir engel olmadığını belirterek: “Payas, Türkiye’de sosyal, ekonomik açıdan ilçe olmayı hak eden bir şehir. Önümüzde hiçbir engel yok. İlçe olmaya ben de hazırım, halkım da hazır. Siyasi iktidar seçimden önce Payas’ın ilçe olacağını sözünü verdi. İlçe olmak için bekliyoruz” dedi.
“Tarihi Tekerrür Ettiriyoruz”
 
Mimar Sinan tarafından yapılan Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesindeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Bekir Altan 1500’lü yıllarda kullanılan malzemeleri kullandıklarını belirterek: “Tarihi tekerrür ettiriyoruz” dedi. Altan açıklamasında: “Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin restorasyon çalışmalarının 29Mart 2010 tarihinde başlayıp, 29 Mart 2016 tarihinde biteceğini söyledi. Biz de Payas Belediyesi olarak Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin restorasyon çalışmalarının 365 gün içinde biteceğini söyledik. 25 Nisan 2012 tarihinde Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin restorasyon çalışmaları bir aksilik çıkmazsa bitecek. Restorasyon çalışmalarımızda 1500’lü yıllara ait malzemeleri kullanıyoruz. Bu bizim için önemliydi. Her şey doğal, tarihi tekrar canlandırıp insanlığa armağan edeceğiz. Tarihi tekerrür ettiriyoruz.” dedi. Restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Mimar Erkan Kiraz da restorasyon çalışmalarını Nisan 2012’de bitirmeyi planladıkları belirterek şunları söyledi: “1500’lü yıllarda Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde kullanılan malzemeleri kullanıyoruz. Çatıya ilk olarak Horasan harcı dökülüyor daha sonra da kurşun kaplanıyor. Kullandığımız kurşun hamurdan biraz daha sert. Kurşun kullanmamızın sebebi ise suyu geçirmemesidir. Tamamen Osmanlı detayı” dedi.
“100 Bin Kişilik Arıtma Tesisi”
 
Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nden sonra yapımı devam eden Arıtma Tesisi’nin inşaat alanına giderek burada basın mensuplarına bilgi veren Altan, 5 Milyon dolarlık arıtma tesisi ihalesini 1.600 Milyon dolara yaptıklarını belirtti. Arıtma tesisinin 100 Bin kişilik olduğunu, Payas’ın nüfusunun 35 bin olduğunu kalan 65 bini ise Dörtyol’a vermeyi planladıklarını belirten Altan şunları söyledi: “Dünya’da otoritesi olan 100 bin kişilik bir arıtma tesisi yapıyoruz. 5 Milyon dolarlık arıtma tesisinin ihalesini 1.600 Milyon dolara yapmamız, fiyatın düşük olması kaliteden yoksun olduğumuzu göstermiyor. Doğru olan rakamı bulduk. Bu arıtma tesisini kredi almadan kendi imkanlarımızla yaptık, destek almadan. Antakya’daki arıtma tesisi İller Bankası tarafından yapıldı fakat şu anda kullanılmıyor. Kaynaklar israf ediliyor. Şehrin geleceğini ipotek altına alıyorlar. Çevre Bakanlığı bu projeye ilk önce ruhsat vermedi fakat sonra bize teşekkür ederek ruhsatı verdiler. Projenin yapım süresi 18 ay olarak geçiyor ama müteahhidimiz Sayın Önder Çeri projenin 5 ay içerisinde biteceğini söylüyor. Şu anda 2 ay geride kaldı” dedi. Müteahhit Önder Çeri de 44 yıldır bu işi yaptığını belirterek şunları söyledi: “İller Bankası’na göre bizim kullandığımız makinalar daha sağlam. Projeyi 5 ay içerisinde bitireceğiz dedik ve 5 ay sonunda da buradan içilebilir su çıkacak” dedi.
 
 


Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet