Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Payas STEM Final Yarışı İçin Teknofest'te

Payas STEM Final Yarışı İçin Teknofest'te

Payas STEM Final Yarışı İçin Teknofest'te

Teknoloji   A+a-

 PayaStem Merkezi öğrencisi Can Kağar, 17 – 22 Eylül tarihleri arasında yapılan Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde sunumunu yapmak için yerini aldı.
Lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvuru yapabileceği ileri kategoride tek ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ olarak yarışan Can, ön eleme ve final elemelerini geçerek 161 yarışmacı arasında İLK 10’a girmeye hak kazandı.
Can Kağar, ” Uçan araba tasarım sürecinde birçok yeni bilgi öğrendim. Uçan arabamı tasarlarken doğadan ilham aldım. Uçan arabama UMAY adını verdim. Umay Ana, Türk Mitolojisinde çocukları koruyan tanrıçanın adı. Bende aracımı tasarlarken yolcu güvenliğini ön planda tutarak trafikte oluşabilecek can kayıplarını en aza indirmeyi ve trafik sorununa çözüm bulmayı hedefledim.” dedi.
Her biri alanında uzman kişilerden oluşan jüriye sunum yapacak olan Can Kağar’a, estetik tasarımı, çevre dostu teknolojisi ve yaratıcı güvenlik önlemleri ile fark yaratan uçan arabası UMAY ile final yarışlarında BAŞARILAR DİLİYORUZ.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar