Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hükümet İmza Attığı Sözleşmenin Yükümlülüğünü Yerine Getirmiyor !

CHP’li Şahin: Hükümet İmza Attığı Sözleşmenin Yükümlülüğünü Yerine Getirmiyor !

Hükümet İmza Attığı Sözleşmenin Yükümlülüğünü Yerine Getirmiyor !

Politika   A+a-

CHP Hatay Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Av.Suzan Şahin, kadına ve çocuklara yönelik şiddet, istismar ve öldürme vakalarının hızla arttığını belirterek buna yönelik bir veri tabanı bulunmadığını, Türkiye’nin de imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nde yer alan ortak bir veri tabanı oluşturulması yükümlülüğünün yerine getirilmediğini söyledi.
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Suzan Şahin, son zamanlarda kamuoyunun gündeminde sıklıkla yer alan kadın ve çocuklara yönelik şiddet, istismar ve öldürme vakalarının hızla arttığını ancak Türkiye’de buna yönelik bir veri tabanı bulunmadığını belirterek konuyu meclis gündemine taşıdı. Şahin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, kadına ve çocuklara yönelik şiddet, istismar ve öldürme olaylarında verilere ancak kadın örgütlerinin günlük medya taramaları üzerinden oluşturduğu raporlar üzerinden ulaşılabildiğini, sorunun çözümünü ortaya koyabilmek için bu konuda resmi verilere ulaşılamadığını ifade etti.
 
Türkiye’nin de imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nde ortak bir veri tabanı oluşturulması yükümlülüğü bulunmasına rağmen, devletin ilgili kurumlarının bu madde hükmünü yerine getirmediğini söyleyen CHP’li Şahin, sorunun çözümü için öncelikle veri tabanının oluşturulmasının mecburi olduğunu söyledi.
 
Şahin’in, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular şöyle;
 
1. Tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından kadınlara ve çocuklara yönelik istismar, şiddet ve öldürme vakaları hakkında kayıt tutulması konusunda bir çalışmanız var mıdır?
2. Bu konuda bugüne kadar resmi bir veri tabanı oluşturulmamış olması imzacısı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’ne aykırı değil midir? Türkiye bu konuda yükümlülüklerini neden yerine getirmiyor?
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar