Skip Navigation Links

HBB Kaçak Hafriyat Denetimlerine Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hatay genelinde

HBB Kaçak Hafriyat Denetimlerine Devam Ediyor

Yerel   A+a-

kaçak hafriyat toprağı ve moloz dökümlerine karşı denetimlerine aralıksız devam ediyor.
Günlük olarak farklı noktalarda kaçak dökümlere karşı Zabıta personeli ile rutin denetimler gerçekleştiren Hafriyat Toprağı, İnşaat Yıkıntı ve Atıkları Denetim Ekibi, Taşıma İzin Belgesi bulunmayan veya hafriyat döküm sahaları dışında yol kenarlarına, dere yataklarına kaçak şekilde döküm tespit etmesi durumunda konu ile ilgili yönetmelik kapsamında cezai işlem uyguluyor.
Konu ile ilgili 2019 yılı ilk 6 aylık süreçte kaçak dökümlere karşı 106 denetim gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 181 Taşıma Kabul Belgesi ile 141 Taşıma İzin Belgesi düzenlendiği ve döküm sahalarına 140 bin 225 metreküp hafriyat toprağı, 27 bin 659 metreküp inşaat ve yıkıntı atığı olmak üzere toplam 167 bin 884 metreküp atık kabul edildiği bildirildi.
Konu ile ilgili vatandaşlar ve hafriyat-kazı işi ile uğraşan firmalara yönelik bilgi paylaşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun; 2014 yılından önce Hatay’ın tüm ilçelerinde yol kenarları ile dere yataklarının kaçak döküm yerleri haline geldiğini, ancak Hatay’ın Büyükşehir statüsüne geçtiği 2014 yılından bugüne kadar geçen zaman içerisinde Daire Başkanlığı tarafından ortaya konan çaba sayesinde bunun büyük oranda engellendiğini ifade etti.
Hafriyat takip sisteminin kurularak hayata geçirildiğini de belirten Dolğun, Hatay genelinde hafriyat taşıma işi yapan araçların takip cihazı ile denetlendiği ve kaçak dökümlerin en aza indirildiğini bildirdi. Hafriyat işi yapan firmalara yönelik de açıklamalarda bulunan Daire Başkanı Ahmet Dolğun; firmaları mağdur etme gibi bir amacın bulunmadığını ancak Hatay’ın yaşanabilir bir kent haline gelebilmesi için bu tedbirlerin gerekli olduğunu söyledi. Kaçak moloz dökümü konusunda firmaların hassasiyete davet eden Dolğun, firmaların Daire Başkanlığına başvurmalarının ardından gösterilecek sahalara döküm yapmaları gerektiğini belirtti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet