Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz 'HADO' İçin Ayakta!

İskenderun ile Arsuz arasında tam bir yılan hikâyesine dönen HADO’nun nereden kalkacağı konusunda her iki ilçe de atağa kalktı.

Arsuz 'HADO' İçin Ayakta!Web
TV

Arsuz   A+a-

 İskenderun ile Arsuz arasında tam bir yılan hikâyesine dönen HADO’nun nereden kalkacağı konusunda her iki ilçe de atağa kalktı. İskenderun ve Arsuz’daki sivil toplum kuruluşları çalışmalarını hızlandırırken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a mesaj gönderdi. Arsuz "HADO" İçin Ayakta!
Arsuz’da bulunan sivil toplum kuruluşları dün yaptıkları basın toplantısında, “HADO’nun Arsuz’daki projesi hayata geçmelidir” dedi.
Daha önce İskenderun’da kabul görmeyen HADO projesinin rotası daha sonra Arsuz’a çevrilmiş, yerel seçimlerden sonra ise tekrar İskenderun için yeni gelişmeler yaşanmıştı.
Arsuz Turizm ve Kültür Derneği’nin öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları Arsuz Madenli Balıkçı Barınağı’nda; HADO’nun buradaki projesinin devam etmesi çağrısında bulundu.
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda HBB Başkanı Lütfü Savaş’a çağrı yapan Başkan Güven, “Arsuz, HADO için en uygun yerdir. Projenin planlandığı şekilde Arsuz’da kalmasını istiyoruz” mesajı verdi.
Daha sonra HADO’nun yeri ile ilgili hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, haklarının elinden alınmasına razı olmadıklarını ifade etti. İşte ortak hazırlanan açıklamanın tam metni…
“Hatay’da turizmi canlandırmak ve kente deniz ulaşımını sağlamak amacıyla projelendirilen HADO, Arsuz’da yaşama geçmelidir. HADO, Arsuz’a yaşam verecektir. Turizmi canlandıracaktır. Bölge ekonomisine ciddi katkı verecek olan Madenli balıkçı barınağında yapılması düşünülen ve bizlere her alanda katkı sağlayacak olan HADO projesine sahip çıkmak her Arsuzlu bireyin önceliğidir. HADO, Sivil Toplum Kuruluşları ve mahalle muhtarları olarak tüm Arsuzluların ortak talebidir. HADO Arsuz’undur ve öylece kalmalıdır. Bu konuda Büyükşehir belediyesinin HADO’yu Arsuz’da yaşama geçirmesini talep ediyoruz. Arsuz olarak hak ettiğimizi düşünüyoruz.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş