Skip Navigation Links

Demir-Çelik Üretimine Doğal Gaz Freni!!!

Rusya'nın Türkiye'ye verdiği Doğal Gaz'a kısıtlama getirmesi üzerine demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren doğal gaza bağımlı onlarca fabrikanın 03

Ekonomi   A+a-


 
Demir-Çelik Üretimine Doğal Gaz Freni!!!
 
Rusya’nın Türkiye’ye verdiği Doğal Gaz’a kısıtlama getirmesi üzerine demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren doğal gaza bağımlı onlarca fabrikanın 03.Şubat 2012 tarihi itibariyle üretimine ara verdiği öğrenildi.
Rusya’nın Türkiye’ye sattığı doğal gaza kısıtlama getirmesi sonrası üretime ara veren demir-çelik fabrikalarının doğal yaşama zarar vermeyen çevreci termik santral yatırımlarının haklılığını bir kez daha gündeme getirmeye hazırlandıkları edinilen bilgiler arasında yer alıyor.
Bilindiği üzere İskenderun Körfezi’nde kurulmak istenen çevreci doğal yaşama zarar vermeyen teknolojiyle kurulmak istenen termik santrallere çevreciler ve bölge halkından tepki geliyordu.
Türkiye’de üretimin tam kapasiteyle sürmesi için de kesintisiz enerji kaynaklarına ihtiyaç bulunduğu biliniyor ve termik santral zorunluluğu da gün yüzüne çıkıyor.
Yüzbinlerce ailenin geçimini sağladığı demir-çelik sektöründe enerji sorununun çözülmemesi halinde ise önümüzdeki yıllarda tesislerin üretimi ve istihdam kapasitesi de sıkıntı yaratmaya başlayacak.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet