Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye-Suriye Dostluk Köprüsü'nün Boyası da Tamam!!!

Türkiye-Suriye dostluk köprüsünün bir kat daha güçlendiğini ortaya koyan açılışta, Türkçe ve Arapça şarkılar çalındı, Arapça yapılan sohbetlerde işada

Ekonomi   A+a-

Türkiye-Suriye dostluk köprüsünün bir kat daha güçlendiğini ortaya koyan açılışta, Türkçe ve Arapça şarkılar çalındı, Arapça yapılan sohbetlerde işadamlarının yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de Arapça’dan Türkçe’ye çeviri yaparken oldukça başarılıydı.

Türkiye-Suriye Dostluk Köprüsü’nün Boyası da Tamam!!!

Merkezi Suriye’de bulunan Fransız LC-R SCI lisanslı Bizreh boya ürünlerini pazarlamak üzere Türkiye’deki ilk şubesini Lawadesa Dekorasyon ve Boya Şirketi ortaklığıyla İskenderun’da hizmete açtı.


Türk işadamlarının son yıllarda yatırım için tercih ettiği Suriye’de yarım asrı aşkın bir süredir boya sektöründe faaliyet gösteren Bizreh Boya Şirketi iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle Türkiye’ye yöneldi. Suriyeli şirket Türkiye’deki ilk şubesini Türk ortağıyla birlikte İskenderun’da Lawadesa Dekorasyon ve Boya Şirketi adı altında hizmete açarak ürünlerini piyasaya sürecek.
İsmet İnönü Caddesi (Fener Caddesi) üzerindeki Suriyeli ve Türk ortaklı Lawadesa Dekorasyon ve Boya Şirketinin açılış törenine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile Bizreh Boya Şirketi Ortağı Mohammed Fares Haj Kassem, Genel Müdürü Mounzer Al Bizreh, Lawadesa Dekorasyon ve Boya Şirketi ortağı Ozan Özdemir, kalabalık davetli topluluğu katıldı.


Lawadesa Dekorasyon ve Boya Şirketi ortağı Ozan Özdemir, kentin ilk LC-R şubesine kavuştuğunu, Bizreh Grup şirketinin Türkiye’deki ilk şubesinin de İskenderun’da açtığını söyledi.
Öztürk, Sanayi tesislerinden, oto boyalarına, mesken tipinden ahşap, mürekkep ve çözücülere kadar geniş alanda bütün ihtiyaçlara cevap veren üretim biçimiyle Bizreh Lawadesa işbirliğiyle İskenderun’un renkleneceğini vurguladı.
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek komşu ülke Suriye ile Türkiye işbirliğiyle üretim ve yatırımda birlikte olunmasından çok mutlu olduğunu belirterek “Napolyon’un bir sözü vardır; ‘toplumların kaderini coğrafyaları belirler’ biz aynı coğrafyanın çocuklarıyız. Birlikte ticarette de üretimde de siyasette de, güzel komşuluk iş birlikteliğiyle hepimizin menfaatine olacaktır” dedi. 
Bizreh Boya Şirketi Genel Müdürü Mounzer Al Bizreh de, Suriye’nin inşasında Türkleri beklediklerini, buraya geldiklerinde kedilerini evlerinde gibi gördüklerini, Türk işadamlarının da Suriye’ye geldiğinde ikinci evleri gibi görebileceklerini ifade ederek hep beraber el ele olunması dileğinde bulundu.


İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, dost ve kardeş ülke Suriye ile böyle güzel bir ortaklık içerisinde bir işyeri açmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak “Umut ediyorum ki gün geçtikçe, bu ilişkiler daha da kuvvetlenecek. İnşallah hep beraber daha güzel geleceklere ulaşacağız. Ben bu işbirliğinin ilçemize, ülkemize, hayırlı olmasını diliyorum. Her iki ortaklara da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar