Skip Navigation Links

'Liman şehrin can damarı'

İskenderun Limanının özelleşmesi ve yetkili firmanın limanda yatırımların başlaması ile limanın eski işlerliğini kazanacak olması şehrin ekonomisine c

Ekonomi   A+a-

 
“Liman şehrin can damarı”
 
AVM Müdürü Arzu Özerdem, 2012 yılından da oldukça umutlu olduklarını söyledi.
AVM olarak ticari faaliyetlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere de son derece önem verdiklerini belirten Özerdem, İskenderun’un bölgenin parlayan yıldızı haline geleceğini vurguladı.
İskenderun Limanının özelleşmesi ve yetkili firmanın limanda yatırımların başlaması ile limanın eski işlerliğini kazanacak olması şehrin ekonomisine canlılık kazandıracak. Prime Mall Alış veriş Merkezi müdürü Arzu Özerdem, 2012 yılının İskenderun ekonomi için daha verimli geçeceğine inandıklarını belirterek, “İskenderun sanayi ve liman şehri, sanayi sektörü yeni yatırımlar da daha da canlanıyor. İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 2. OSB’deki çalışmaların devam etmesi, Limandaki yatırımların başlaması ekonomi adına olumlu gelişmeler. İskenderun Limanı şehrin can damarı! Limanın aktif çalışması İskenderun esnafına da olumlu yönde yansıyacaktır” dedi. Orta doğuya en yakın olan İskenderun Limanına Körfez savaşı öncesi gelen gemilerin Suriye’nin Laskiye veya Ürdün’ün Akabe limanına gittiğine vurgu yapan Özerdem, “ABD’nin Irak’a girmesi Körfez savaşının çıkması ardından Birleşmiş Milletlerin Irak’a ambargo uygulaması limanı çalışamaz hale getirdi. Bunların yanında Limanda gerekli modernizasyon ve yatırımlarda yapılmayınca haliyle liman aktif çalışmadı bu da İskenderun ekonomisini sekteye uğrattı. Limanın yeni yatırımlarla birlikte çalışacak olması tüm İskenderun esnafına sanayicisine, alış veriş merkezlerine olumlu yönde yansıyacaktır” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet