Skip Navigation Links

Fabrika Yönetimi Valiye Brifing Verdi

Ekinciler Demir-Çelik A.Ş. Ticari Genel Müdürü Yardımcısı Mustafa Alper Menteşoğlu, Ekintaş A.Ş. Genel müdür yardımcısı Önder Özdeş, Mali İdari Genel

Ekonomi   A+a-

Ekinciler Demir ve Çelik A.Ş.’de incelemelerde bulunan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz; “İskenderun’daki Demir Çelik Sektörü, Dünyadaki Sıralamamızı Belirliyor” dedi ve ekledi…
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun sanayisinin Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, konumu itibari ile bölgenin çelik sektöründe lider olacağını söyledi.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Ekinciler Demir-Çelik Fabrikalarında incelemelerde bulundu. Ekinciler Demir-Çelik Fabrikalarında gerçekleştirilen ziyarette, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Faruk Ekinci, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci, Ekinciler Demir-Çelik A.Ş. Ticari Genel Müdürü Yardımcısı Mustafa Alper Menteşoğlu, Ekintaş A.Ş. Genel müdür yardımcısı Önder Özdeş, Mali İdari Genel Müdür yardımcısı Turgay Özdaş, İl Sanayi Ticaret Müdürü Arif Dündar Gökçe katıldı.
Fabrika Yönetimi Valiye Brifing Verdi
Ekinciler Demir-Çelik Fabrikalarında görevli ARGE sorumlusu Hamza Koyuncu, fabrikanın konferans salonunda sinevizyon destekli olarak Vali Lekesiz’e üretim ve çalışmalar hakkında teknik bilgiler verdi. Koyuncu Demir çelik sektöründe Türkiye genelinde ilk 100 firma arasında yer aldıklarını, %10 büyüme ile Dünyanın dört bir tarafına demir ihraç ettiklerini belirterek; “Üretilen çeliğin yüzde 80’nin bu bölge karşılamaktadır. 2013 yılına kadar 20 milyon ton yassı çelik üretmeyi hedefliyoruz. Avrupa’da ilk çelik sektöründe ilk 10 ülke arasında yer alıyoruz. Yıllık 125 milyon ton demir ihraç ediyoruz. Yurt dışından getirdiğimiz hurdalarla demir üretiyoruz ve hurdanın yüzde 80’ini yurt dışından temin ediyoruz” dedi.
Toplantı Bitimi Vali Lekesiz Fabrika İçini Gezdi
Toplantının ardından Hatay Valisi Celalettin Lekesiz Fabrika içerisinde ve liman sahasında incelemelerde bulunarak çeliğin üretildiği sıcak haddehaneleri gezdi ve burada çelik işçileri ile görüştü.
Fabrikadaki incelemelerin ardından Vali Lekesiz’e bilgiler veren Fabrikanın Ekinciler Fabrikaları Teknik Genel Müdür Yardımcısı Fatih Keseroğlu; “Bölgede istihdama yaptığımız katkı ve dünyanın dört bir tarafına yaptığımız üretimler ile ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Amacımız üretim kapasitemizi arttırmak ve çelik sektörünün daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösteriyoruz” ifadesini kullandı.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, İskenderun’un Demir Çelik Sektörü olarak önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Ekinciler Demir-Çelik fabrikalarının da çelik üretiminde önde gelen firmalardan biri olduğuna işaret etti.
Lekesiz; “Ekincilerin Depreme Karşı Demir İhraç Etmesini Önemsiyorum”
Vali Lekesiz ise Ekinciler Demir-Çelik Fabrikalarında yaptığı incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede; “İş dünyamızı zaman-zaman gezerek sorunlarını çözmede rol oynamak için bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz ve istihdama katkı sağlayan iş adamlarımıza yardımcı oluyoruz. Bölgemizin çok heyecan verici bir ekonomiye sahip olduğunu söyleyebilirim. Demir-Çelik sektöründe son 10 yılda nereden nereye geldiğini görüyoruz ve önümüzdeki yılların daha ne kadar ileriye gideceğini düşündüğümüzde bölgenin ekonomik potansiyelinin ne kadar güçleneceğini görebiliriz.
Türkiye’nin dünyadaki demir-çelik sektöründe 13cü sıradan 10cu sıraya yükselmesinde İskenderun’daki demir çelik tesislerinin ne kadar rol aldığını görmek bizleri de mutlu ediyor. Bu ana çerçeve içerisinde Ekinciler Demir-Çelik’te istihdam, üretim ve ürettiğinin yüzde 80’nin yurt dışına ihraç etmesi, araştırma geliştirme faaliyetlerine önem verip, depreme karşı inşaat demiri de ihraç etmesi çok önemli. Çelik sektörü gücünün, ülkemizin gücü olarak görüyorum” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet