Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Üroloji Profesörü Tahsin Turunç Gelişim'de..

Prof. Dr.Tahsin Turunç,uzman ve akademik kadrosunu güçlendirmeye devam eden İskenderun Gelişim Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Üroloji Profesörü Tahsin Turunç Gelişim'de..

Sağlık   A+a-

 Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahsin Turunç, uzman ve akademik kadrosunu güçlendirmeye devam eden İskenderun Gelişim Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Kendi alanında yapmış olduğu çalışmalarla büyük başarılara imza atan ve üroloji camiasında da saygın bir yeri olan Prof. Dr. Tahsin Turunç; özellikle infertilite, onkoloji ve endoüroloji vakalarıyla ilgilendiğini ifade ederek, “Üroloji Polikliniğimizde; ürolojik kanser cerrahilerini, kapalı taş ameliyatlarını, prostat ameliyatlarını yapmakta, çocuk ve erişkinlerdeki idrar yolları sorunlarının çözümünü sağlamakta ve erkeklerde çocuk sahibi olamama ve cinsel sorunların tedavisini de gerçekleştirmekteyiz” dedi.
Uzun yıllar Adana’da ikamet ettiğini ve Adana’ya gelen Hataylı hastaların tedavilerini gerçekleştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Turunç, kendi memleketinde ve Gelişim Hastanesi’nde de aynı şekilde hastalarını kabul etmekten büyük bir mutluluk duyacağını ifade etti.
Prof. Dr. Tahsin Turunç Kimdir?
1971 yılında, Hatay’da doğan Prof. Dr. Tahsin Turunç; ilk, orta ve lise eğitimimi Antakya’da tamamladı. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Turunç, 1998 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda başladığı uzmanlık eğitimini, 2003 yılında tamamladı. Aynı yıl Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezinde Üroloji uzmanı olarak çalışmaya başlayan Prof. Dr. Tahsin Turunç, akademik kariyerini bu üniversitede elde etti. Prof. Dr. Turunç, Ağustos 2019 tarihinden itibaren İskenderun Gelişim Hastanesi’nde Üroloji Profesörü olarak göreve başladı.
Prof. Dr. Turunç’un yurt dışı dergilerde 47, yurt içi dergilerde ise 25 çalışması yayınlandı, yurt dışı çalışmalarına 436 kez atıf yapıldı. Yurt dışı ve yurt için toplantılarda 88 çalışması bildiri olarak sunuldu. 31 toplantıya konuşmacı ya da oturum başkanı olarak katıldı, 7 yurt içi ve 7 yurt dışı dergide hakemlik yaptı. 2 kitap bölümü çevirisi yaptı, 3 kitap bölümü yazdı. 4 adet yüksek lisans tezi yönetti, Doçentlik sınav değerlendirmesi yapan Profesörlük jürisinde görev aldı. ÖSYM bünyesinde yapılan Üroloji alanındaki sınav sorularının hazırlanması ve sınav sorusu denetmenliği görevlerinde bulundu.
Prof. Dr. Tahsin Turunç, European Society for Sexual Medicine (ESSM), European Association of Urology (EAU), Société Internationale d'Urologie (SIU), Türk Tabipler Birliği, Ürolojik Cerrahi Derneği, Üroonkoloji Derneği, Türk Androloji Derneği, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED), Aile Terapileri ve Terapistleri Derneği (TERAPİDER) ve Uçan Balon Derneği (Adana Sokak Çocukları derneği) üyesidir. 2006-2009 yılları arasında Uçan Balon Derneği yönetim kurulunda görev alan Prof. Dr. Tahsin Turunç, 2012-1014 yılları arasında Adana Tabip Odası Özel Hekimlik Kolu Sekreterliği, 2013-2015 yılları arasında Ürolojik Cerrahi Derneği Doğu Akdeniz Şubesi Başkanlığı yaptı. 2018 yılından itibaren Ürolojik Cerrahi Derneği Androloji Çalışma Grubu Başkanlığı, 2019 yılından itibaren CİSED Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir. Ulusal dernek bünyesinde ürologlara yönelik yapılan eğitim ve toplantılarda aktif görev almaktadır. Kendi bölümüyle ilgili olarak özellikle ürolojik kanser cerrahilerini, kapalı taş ameliyatlarını, prostat cerrahilerini, çocuk sahibi olamayan erkeklere yönelik medikal ve cerrahi tedavileri ve idrar kaçırma tedavilerini gerçekleştiren Prof. Dr. Turunç evli ve iki çocuk babasıdır.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar