Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Körfezi'nden Ortadoğu'ya Yük Trafiği Artacak

Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği LimakPort İskenderun Limanını ziyaret etti.

İskenderun Körfezi'nden Ortadoğu'ya Yük Trafiği Artacak

Ekonomi   A+a-

Mersin Gümrük Müşavirleri derneği LimakPort İskenderun'u ziyaret ederek Irak başta olmak üzere Ortadoğu transit hattının İskenderun körfezinde yoğunlaşması çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.
 
Mersin Gümrük Müşavirleri derneği başkanı Hüseyin Sarıdağ yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Limakport İskenderun Limanı Transit Bölge İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Ayşen Aşçı ile görüştüler.
 
Limanın işleyişi ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu transit yük taşımacılığının İskenderun körfezine yoğunlaşması çalışmaları hakkında bilgilendirilme toplantısının yapıldığı ziyarette konuşan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü önümüzdeki dönemde Hürmüz boğazında ve orta doğu coğrafyasında yaşanan sıcak gelişmeler yüzünden İskenderun Körfezi'nden Ortadoğu'ya yük trafiğinin artacağının altını çizdi. Irak ve İran'da çeşitli temaslarda bulunduğu ziyaretlerdeki gözlemlerini de heyetle paylaşan Mehmet Ünlü İskenderun limanının Mersin limanına göre birçok avantajı bünyesinde barındırdığını belirtti. Daha öncede Mersinli lojistikçilere, İskenderun'da ofis açma çağrısı yaptığını belirten Ünlü İskenderun’un lojistik potansiyelinin yakın gelecekte beklentilerin üzerinde artacağını kaydederek çağrısını bu kez Mersin Gümrük Müşavirleri derneği aracılığı ile yeniledi.
 
Ünlü, “Mersin’deki işinizi koruyun, devam ettirin ama büyüme alanı olarak İskenderun’u tercih edin. Şimdiden oradaki yapılanmanızı tamamlayarak gelecekte oluşacak büyük pastadan daha fazla pay alabilirsiniz. Bölgenin ve İskenderun Limakport'un hizmetlerinden ve avantajlarından yararlanın” dedi.
 
Mersin Gümrük Müşavirleri derneği başkanı Hüseyin Sarıdağ ise Limakport ve bölgede yaşanan ticari gelişmeleri yerinde görmek ve bilgi almak amacı ile bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ve son derece verimli geçtiğini belirterek memnuniyetini dile getirdi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar