Skip Navigation Links

Yolbulan - Baştuğ'dan Osmaniye'ye Altın İmza

Osmaniye Valiliği'nde düzenlenen protokol töreninde umutlu konuşan Vali Celalettin Cerrah, sanayi yatırımlarının yanı sıra eğitim yatırımlarının da ar

Ekonomi   A+a-

-BA%C5%9ETU%C4%9E%20B.jpg" />
 
İskenderun Körfezi’nin ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin yükselen yıldızı Yolbulan-Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş., ekonomiye katkılarıyla topladıkları takdir bir yana, 1200 öğrenci kapasiteli Endüstri Meslek Lisesi ile 270 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu yaptırıyor.
Bölgenin saygın iki ailesi Yolbulan ve Baştuğ’ların ortaklığıyla 2008 yılında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Yolbulan-Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş., 2011 yılında gerçekleştirdiği 1.500.000 tonluk üretimle geleceğe yönelik umut verirken, ek 400 dönüm arazi üzerine kurulacak yatırımla üretim ve istihdamını iki katına çıkarmayı planlıyor.
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Yolbulan-Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. adına Kemal Yolbulan ve Hakan Baştuğ’un attıkları imzalar sonrası oluşan gurur tablosu törene katılanların göğsünü kabarttı.
Osmaniye Valiliği’nde düzenlenen protokol töreninde umutlu konuşan Vali Celalettin Cerrah, sanayi yatırımlarının yanı sıra eğitim yatırımlarının da aralıksız süreceğini söyledi.
Göreve geldiği günden bu yana Osmaniye’nin ekonomiden sosyal yaşama kadar yeniden düzenleyen Vali Celalettin Cerrah, eğitim yatırımlarına aralıksızt devam edeceklerini protokol töreninde bir kez daha dile getirirken, Yolbulan-Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. Yönetiminin yaptıracağı 1200 öğrenci kapasiteli Endüstri Meslek Lisesi ile 270 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu yatırımlarının önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Geldiğimiz günden itibaren eğitime çok fazla önem verdiğimizi ve eğitim için seferberlik ilan ettik.
Şuanda 295 derslik okul bitirdiğimizi ve 28 trilyonluk hayırseverlerimizin yaptığı bağış var. Bununla birlikte devletimizin de katkılarıyla 51 trilyonlukta milli eğitime böyle bir katkı var. Her ikisini topladığımız zaman 90 Milyon TL’lik eğitime yatırım yapılmış. 2012 yılında eğitime olan katkımız daha da çok olacak, hayırseverlerimizin katkısı olacak. 2012 yılının ilk eğitim atağını organize sanayi bölgemizde ki Yolbulan-Baştuğ üstlenmiştir. Sadece Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Yolbulan – Baştuğ şirketi 1000 kişiye yakın istihdam sağlıyor. Türkiye ekonomisine katkı sağladıkları gibi Osmaniye ekonomisine de katkıların çok büyük. ekonomiye katkıları olduğu gibi eğitim konusunda da katkıları olacak. Endüstri Meslek Lisesi 1200 öğrenci kapasiteli 24 derslikli ve buraya gelen öğrencilerin yatırım olarak da faydalanabileceği 270 kişilik öğrenci yurdu ve yemekhanesiyle birlikte 2 tane yatırım yapacaklar. Sayın Başbakanımızın söylediği ve talimat verdiği gibi organize sanayi bölgelerinin içinde mutlaka Endüstri Meslek Liseleri olsun ve burada ki öğrencilerimiz tatbiki derslerini Organizede ki fabrikalarda görsünler, sonuçta da okullarını bitirdiklerinde çok rahat bir şekilde iş bulma imkanları olsun diye talimatları vardır. Şuanda Endüstri Meslek Lisesini projelendiriyoruz inşallah yakın bir zamanda bunun temelini atacağız.
 
Osmaniye İhtisas Organize Kurmaya Hazırlanıyoruz
 
Aynı zamanda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma hazırlığında olduklarını ve bu organize sanayi içerisinde sadece yağ üretimi yapan firmaların olacağına dikkat çeken Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, “İhtisas Organize Sanayi Osmaniye’de İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarımız var. İhtisas Organizenin içinde yalnızca yağ fabrikaları olacak. Ayıracağımız alanda ilk etapta düşündüğümüz elliye yakın yağ işleme fabrikalarının olmasıdır. Hepsinin toplu bir alanda olması ve çevre kirliliği yapmamaları içinde onunla ilgili her türlü tedbiri almak üzere organize iktisadı kuracağız.” Dedi.
 
Yolbulan Baştuğ 2012’da ilk 30’da olacak..
Yolbulan-Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yolbulan da törende yaptığı konuşmada, 2012 yılı Haziran ayında açıklanacak Türkiye’nin en büyük500 şirketi arasında ilk 30’da Osmaniye adını yazdıracak olmaktan gurur duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Yolbulan ve Baştuğ ailelerinin 2009 senesinde Osmaniye de yatırım yapmak üzere kurduğumuz Yolbulan-Baştuğ Metalurji A.Ş.yaklaşık 1.5 sene önce üretime girmiş bulunmaktadır. 2011 yılında yaklaşık 1.5 milyon ton üretim yapmıştır. Ayrıca Yolbulan-Baştuğ firması yatırım itibariyle şirket itibariyle Osmaniye Şirketidir. Vergi dairesi ve şirketin merkezi Osmaniye’dedir. 2011 yılı cirosu yaklaşık 1 milyar dolardır. Bu da demektir ki 2011 yılında Yolbulan-Baştuğ Türkiye’de ilk 500 sıralamasında ilk 30’da Osmaniye ismiyle göreceksinizdir. Bu aşamada yeni ilave arazilerle birlikte, sayın valimizle çalışmalarımız var. 2 yeni projemiz daha var. Birisi saç hattı, birisi de profil hattı olmak üzere 2 yeni tesisle için görüşmelerimiz var. yeni yerin ilavesine müteakip yeni projelerimizde başlayacak ve sadece Osmaniye’de 2 binin üzerinde çalışanımız olacak. Tabi buna Payas ve İskenderun tesislerini de ilave edersek grubun 5 bine yakın çalışanı olacak.”
 
 
 
 




Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
füreyd dosdoğru 20 Eylül 2013 Cuma
sizler ,sözde sevgilisinin kokain bağımlısı yapıp senet imzalettıktan sonra kendi sevgilisiyle kaçan ,kıç dahi sinmeyecek bir adamdan ne bekliyorsunuz.
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet