Skip Navigation Links

Dev Tesisler İskenderun Körfezi'ne hareketlilik kazandıracak

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, dev tesislerin İskenderun körfezine hareketlilik kazandıracağını söyledi.

Ekonomi   A+a-

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte, Dörtyol ilçesinde yapımı süren Atakaş Şirketler Grubu ile Rus MMK ortaklığı demir çelik tesislerinde incelemelerde bulunarak Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ile Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Çakıcıdan bilgi aldı.

Bölgeye yatarım yapmak isteyen tüm kuruluşlara kolaylık göstereceklerini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:''Dev tesisler İskenderun körfezine hareketlilik kazandıracak. Atakaş Şirketler Gurubu'nun, bölgeye kazandırdığı dev tesis ile hem istihdam, hem de sosyal ve ekonomik katkı sağlayacak. Kendilerini kutluyorum bizim üzerimize düşen bir görev varsa yapmaya da hazırız yeterki istihdam yaratmaya devam etsinler.''Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, tesislerin yüzde 90'ının tamamlandığını, doğrudan 2 bin 500 kişiye, dolaylı 4 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük metalürji sektörünü kurduklarını, özel sektör olarak yapımı süren limanın hizmete girmesiyle 80 bin tonluk 4 geminin aynı anda limana yanaşabileceğini, tesisin hizmete girmesiyle yılda 1 ile 1,5 milyar dolar döviz girdisi sağlanacağını kaydetti.Atakaş, ara elaman kazanılması için önümüzdeki yıl Endüstri Meslek Lisesi yaptıracağını da sözlerine ekledi.Ziyarete Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı ile Belediye Başkanı Fadıl Keskin de katıldı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet