Skip Navigation Links

Türkiye Girişimci İnsanların Sırtında Yükselecek

Çağrı Belibağlı, Çin ile İtalya arasındaki en büyük sanayi devi ülke konumunda olduğumuzu söyledi.

Ekonomi   A+a-

Türkiye Girişimci İnsanların Sırtında Yükselecek
 
İnsan Kaynakları ve İstihdamını daha etkin bir şekilde yürütülmesi adına Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile Türkiye İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü 4. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdamı Fuarı (HİKAF'11 ) açılışı MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü’nde gerçekleştirildi.
Fuarın açılışına Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, MKÜ Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, İş-Kur İl Müdürü Ahmet Bulanık, SGK İl Müdürü Zülfi Camkurt, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve Yönetim Kurulu üyesi Rıfat Görür, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çağrı Belibağlı, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Gül, HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz, MKÜ öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Fuarda konuşma yapan İTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çağrı Belibağlı, Çin ile İtalya arasındaki en büyük sanayi devi ülke konumunda olduğumuzu belirterek şunları söyledi: “Girişimci kelimesini tanımlamak gerekirse; ilk kez ortaçağda kullanılan ‘entreprendere’ kökünden, yani ‘iş yapan’ anlamına gelir. Bu tanım zaman içinde değişti ve gelişti; 20. yüzyılda daha çok risk alma, yenilikleri yakalama, fırsatları değerlendirme ve tüm bunların hayata geçirilme süreci olarak anlamlandırılmaya başladı. Yani girişimcilik kişinin kendi işini kurmasının yanı sıra, mevcut işini revize etmesi veya yeni bir sektöre açılması olabilir. Girişimcilik, İşsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de dinamosudur. Girişimci, ekonomik kaynakların üretkenlik alanlarını yükseltir, yeni bir tarzda birleştirerek kullanılmayan üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlar, ama daha önemlisi kullanılmakta olan üretim araçlarının ve mevcut girdilerinin değişik şekillerde kullanımı ile üretimi artırır. Girişimci yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırır, ayrıca yeni endüstrilerin doğmasına yol açar, teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır.
“Çin ile İtalya arasındaki en büyük sanayi devi ülke konumundayız”
Üretim ve ekonomik kalkınma dört temel girdi ile sağlanıyor; sermaye, işgücü, girişimcilik, teknoloji. Ancak, bu girdilerin ağırlığı, her ekonomi için farklılık gösteriyor. Türkiye ekonomisinin üzerinde yükseldiği temel direk girişimci ruhunun başarısıdır. Türkiye nüfusunun yüzde 65'i otuz yaşın altında, iş üretme potansiyeli yüksek gençlerden oluşmaktadır. Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde en genç nüfusa sahip olan ülkemizin elindeki bu büyük gücün farkında olmalıyız. Bugün Çin ile İtalya arasındaki en büyük sanayi devi ülke konumuna geldik. Bu sihirli bir değnek ile olmadı. Bunu son 30 yılda müthiş bir başarı hikayesi yazan Türk girişimcileri sayesinde başardık. Eğer bizim büyüklerimiz eğitim, bilgi ve altyapı sıkıntılarına rağmen Türkiye'yi dünyanın 17. büyük ekonomisi haline getirebildiyse, inanıyorum ki biz gençler, bu başarının daha fazlasını elde edecek ve dünyanın ilk on büyük ekonomisi arasına girme hedefimize ulaşacağız. Bizim en büyük doğal kaynağımız müteşebbis gücümüzdür. Türkiye bu azimli, dinamik ve girişimci insanların sırtında yükselecektir.’’
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet