Skip Navigation Links

Körfezdeki Yatırımlar Umut Verici..

Butros Deniz ve Nakliyat A.Ş. Ortağı Aksel Butros, İskenderun Körfezi'nde devam eden yatırımların umut verici olduğunu söyledi.

Ekonomi   A+a-


 
Butros Deniz ve Nakliyat A.Ş. Ortağı Aksel Butros, İskenderun Körfezi’nde devam eden yatırımların umut verici olduğunu söyledi.
İskenderun Limanı’nın özelleşme sürecinde devir işleminin en kısa sürede tamamlanması umudunu ifade eden Aksel Butros, körfezde hizmete giren limanların ticari faaliyetlerin artmasında etkili olduğuna vurgu yaptı.
Konteyner limanların önemine işaret eden Aksel Butros, Gaziantep sanayisinin konteyner payı dikkate alındığında, İskenderun Limanı’nın Limak’a devir işlemlerinin bitmesiyle birlikte konteyner yatırımının hızlı bir şekilde yapılmasının önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Gaziantep ile İskenderun arası konteyner nakliyesi 100 dolar daha ucuz. Büyük rakamlarda konteyner söz konusu olduğunda olağanüstü rakamlar söz konusu olur. Bunun içindir ki, konteyner liman yatırımı İskenderun Körfezi için çok önemlidir. Konteyner liman olduktan sonra tüm işlerin İskenderun’a gelmesini beklemek yanlış olur ancak, zaman içerisinde işlerin önemli bir bölümü gelecektir” dedi.
İsdemir, Tosyalı, Yolbulan-Baştuğ ve MMK’nin yassı mamül üretimine geçmesinin İskenderun Körfezi için çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Butros, yassı mamül üretimine bağlı olarak otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinin bölgeye gelmesinin an meselesi olduğunu söyledi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet