Skip Navigation Links

Yılın ödülü sahibinin ellerinde

Global Finans Piyasalarının nabzını tutan, önemli bilgi kaynaklarından Euromoney, 2009 yılının en iyi anlaşmalarını gerçekleştiren şirketlere törenle

Ekonomi   A+a-

Global Finans Piyasalarının nabzını tutan, önemli bilgi kaynaklarından Euromoney, 2009 yılının en iyi anlaşmalarını gerçekleştiren şirketlere törenle ödüllerini verdi.

Londra'da gerçekleşen ödül töreninde, Türkiye'den Atakaş Şirketler Grubu, Rus ortağı MMK ile birlikte oluşturduğu projeyle ödüle layık görülerek, demir-çelik sektöründeki en iyi anlaşma ödülünü kazandı. Bankacılık ve Sermaye Piyasaları Konusunda Dünyanın En Önemli Yayınlarından Biri Olan Euromoney Dergisi, Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden MMK (Magnitogorsk Iron and Steel Works) ve Atakaş Şirketler Grubu'nun yüzde 50-50 ortaklıkla 1.7 milyar dolarlık yatırımlarına birincilik ödülü verdi.
2007 yılında Rus MMK ile Atakaş Şirketler Grubu'nun kurduğu ortaklık, MMK'nın çelik ve Atakaş Şirketlerinin dağıtım ve kaynak konusundaki uzmanlığın birleşmesiyle oluşturuldu. Küresel ekonomik çalkantılara rağmen çoğunluğu tamamlanan projenin 2010 Aralık ayında tam kapasiteyle hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Garanti ve İş Bankası'nın destek olduğu ortaklık, proje ve finansman olarak Avrupa ve Ortadoğu'nun birincisi olarak gösteriliyor. Rekabetçi avantajları ile projenin iç piyasada ve Orta Doğupazarlarından sonra Rusya ve Kuzey Doğu Avrupa pazarlarında yer alması hedefleniyor.

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Tarkan, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Kurmakta olduğumuz sistem sadece fabrika içinde, tesis içinde çalışan sayısıyla 2500 civarında olacak. Bunun yanında yan sanayisi, destek grubu, diğer gruplarla birlikte bunu üçle dörtle çarpmak lazım. 10 binin üzerinde insan bu yatırımdan, bu kuruluştan yararlanabilecek." dedi. Dünya piyasalarında yaşanan krizlerin demir çelik sektörüne ciddi etkileri olduğunu belirten Tarkan, kararlı ve istikrarlı bir çalışma sayesinde projeyi, büyük bir inançla basarıyla yürüttüklerini belirtti. Projenin en başından beri içerisinde yer alan Garanti Bankası adına konuşan Ebru Edin, uzun vadeli, yüksek montajlı finansman sağlamalarının projeye olan inançlarından kaynaklandığını söyleyerek, "Türk bankaları şirketleri olarak düzenlenen bu törenlerde çok ödül alamıyorduk, çünkü yabancı bankalar çok daha yapılandırılmış ürünler ve çok daha farklı ürünlerde bu finansmanı sağlıyorlardı. Bizim ne yazık ki ismimiz geçmiyordu ama son yıllarda yabancı bankalardan çok daha fazlasını yapmaya başladık"
şeklinde konuştu.
Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe Atakaş, yaptığı açıklamada, projenin Türkiye için olan önemini, "Türkiye'nin ihtiyacı olan bir sektörde, yassı çelik açığını kapaması acısından istihdam sağlaması acısından ve Türkiye'ye döviz girdisi sağlaması acısından çok güzel bir proje" sözleriyle vurguladı. Atakaş, "Yatırım, tamamlandığında Türkiye'ye yılda 1-1.5 milyar dolar döviz tasarrufu sağlaması açısından da bizi çok mutlu eden bir proje" dedi.
Euromoney "The Project Finance Awards" (Finans Proje Ödülleri) The Brewery Binasında, iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Tören, yemek servisinin ardından heyecanla beklenen ödül töreniyle devam etti. Euromoney, Project Finance liderliğinde organize edilen gece de enerji, ulaşım, sponsor, sağlık, elektrik, demir-çelik gibi çeşitli sektörlerin ileri gelenlerine ödülleri takdim edildi. Ödülleri gururla alan Atakaş Şirketler Gurubu, oldukça zorlu bir pazarda rakipleri arasından sıyrılmanın
sevincini yaşadı. Ödül töreninin ardından gece performans gösterileriyle sona erdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet