Skip Navigation Links

'Hava Şartları ve Doğalgaz Kömür Piyasasını Yavaşlatı'

Uzun yıllardır kömür sektöründe faaliyet gösteren Bediroğlu Kömürcülük, Payas Organize Sanayi Bölgesi'nden Türkiye'nin dört bir yanına kömür dağıtımın

Ekonomi   A+a-

“Hava Şartları ve Doğalgaz Kömür Piyasasını Yavaşlatı”

Uzun yıllardır kömür sektöründe faaliyet gösteren Bediroğlu Kömürcülük, Payas Organize Sanayi Bölgesi’nden Türkiye’nin dört bir yanına kömür dağıtımını sürdürüyor.
Bediroğlu Kömürcülük Sahibi Mehmet Bedir, hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Türkiye’de yoğun bir şekilde doğalgaza geçilmesi nedeniyle pazarın biraz da olsa daraldığını söyledi
Oldukça halinden memnun bir şekilde sorularımızı yanıtlayan Mehmet Bedir, piyasa şartlarının neden olduğu, elde olmayan nedenlerle oluşan şartlar dahilinde yapacak bişey olmadığından şükretmek durumunda olduklarına dikkat çekti.

Örnek bir ticaret adamı profili ortaya koyan Bediroğlu Kömürcülük Sahibi Mehmet Bedir, “2010 yılı kömür sektörü havaların soğuk gitmemesi, mevsim normallerin üzerinde seyretmesi nedeniyle kömür sektörleri biraz zayıf geçti. Ama ümitliyiz, ümidimizi hiç kaybetmedik inşallah 2011 yılında hayırlısıyla iyi yönde gelişmeler olacağını düşünüyoruz.
Doğalgazın yaygınlaşması kömür tüketimini biraz azaltıyor. Tüketimi azaltması, bizim işi bırakacağımızı veya işten soğuyacağımız anlamına gelmez, işimize devam edeceğiz. Doğalgazın gelmesinden memnunuz. Niye memnunuz? Havayı temizliyor, sanayicimiz doğalgazla rahat ediyor, sanayiciye rekabet seçenek hakkı oluyor. Onlar ayrı dalda gidiyor biz ayrı dalda gidiyoruz.
Payas bir sanayi şehri ağır sanayi şehri, önümüzdeki yıllarda daha da iyi bir noktaya geleceğinden kuşkumuz yok. Siyasetçilerimizin, Devletimizin biraz daha fazla sahip çıkmasını istiyoruz. Yatırımlarda teşvik şuanda bizde hiç bir şekilde uygulanmıyor. Sektörümüzde bazı bölgelerde teşvik uygulanıp bize uygulanmaması, bizim pazarda rekabet şansımızı biraz azaltıyor, onun için devletten ve siyasetçilerimizden biraz daha destek bekliyoruz.” Dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet