Skip Navigation Links

Milli Sporcu Yetiştirmek için Satranç Kulübü Kurdu

Arsuz ilçesinde faaliyet gösteren Onur Satranç Spor Kulübü her yaştan çocuğa satranç eğitimi veriyor.

Milli Sporcu Yetiştirmek için Satranç Kulübü Kurdu

Arsuz   A+a-

  Kulüp binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Abdullah Onur Dağlı, çocuklara satranç eğitimini daha iyi bir şekilde vermek ve milli takımlara sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi.
Satrancın çocuklar için çok faydalı bir spor olduğunu belirten Dağlı, “Satrancın çocuklara faydaları, görsel zekayı geliştirme, matematiksel hesaplamayı yapma, ileriyi düşünme, plan kurma ve odaklanmayı arttırıp geliştirmeye yardımcı olan bir spor dalıdır. 7’den 77’ye herkesin herkesle oynayabileceği bir spor dalıdır. Rakibi profesyonel olarak görüp ve dostluk çerçevesinde gerçekleştirilen bir yarışmadır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başarılı olan çocuklara derslerde ek puan verildiğini de vurgulayan Onur Dağlı, "Hedefimiz milli takıma oyuncu çıkartmak. Ayrıca turnuvalarda başarılı sonuçlar alarak çocukları iyi bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Çocukların satranca olan ilgisini artırmak ve okul derslerini geliştirecek bir eğitim veriyoruz" diye konuştu.
Satrancın çocuklar üzerinde olumlu bir etkide bulunduğunu, okul derslerinde de başarı sağladığını ve matematiksel olarak zekalarını geliştirerek, odaklanmayı sağladığını vurgulayan Onur Dağlı şöyle konuştu;
"Satrancın çocuklara faydaları görsel zekayı geliştirme, matematiksel hesaplamayı yapma, ileriyi düşünme, plan kurma ve odaklanmayı arttırıp geliştirmeye yardımcı olan bir spor dalıdır. 7’den 77’ye herkesin herkesle oynayabileceği bir spor dalıdır. Amacımız herkese satrancı sevdirip öğretmektir."
Onur Satranç Kulübü’nün kuruluşu hakkında bilgiler veren Kulüp Başkanı Abdullah Onur Dağlı, “Kulübümüz 28 Haziran 2016 yılında kuruldu. Kısa süre içerisinde 7 yaş kategorisinde 4 kupa, Türkiye şampiyonasında iyi bir performansla yarışan sporcumuz Yaprak Uğur Saygan 7 yaş kızlarda iyi bir derece aldı. 7 yaş erkeklerde genelde yarışan sporcumuz Efe Çeliker ilk katıldığı Türkiye şampiyonasında 11’de 6.5 puan alarak iyi bir sonuç ile döndü. 8 yaş genel kategorisinde Mahmut Eymen Türkoğlu Hatay 3’üncüsü oldu. 9 yaş kategorisinde Ege Kılıç 2 tane Hatay 3’üncülüğü bir tane Mersin 2’nciliği, ayrıca 2017/2018 yılında Kahramanmaraş’taki 5 Nisan madalya turnuvasında madalya ve para ödülü aldı. 2016/2017/2018 yıllarında 12 yaşta yarışan Romert Payaslı 2 defa Hatay 2’nciliği ayrıca diğer turnuvalarda da başarılı sonuçlar aldı” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet