Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Engelsiz Piyano Oyununa Ödül..

İSTE’lilerin artırılmış gerçeklik destekli ‘Engelsiz Piyano” adlı dijital oyunu ödüle layık görüldü!

Engelsiz Piyano Oyununa Ödül..

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) düzenlenen Oyun Geliştirme Maratonu’nda hazırladıkları “Engelsiz Piyano” oyunu ile ödül almaya hak kazandılar.
 
İSTE, bu yıl Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde “eğitim" teması ile düzenlenen Oyun Geliştirme Maratonu’na geniş bir ekiple katıldı. Karma ekiplerin de yarıştığı Oyun Maratonu’nda İSTE’li öğrenciler hünerlerini sergiledi. İSTE Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Zafer Bozyer’in koordinasyonunda; Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Merve Turan ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans öğrencileri; Kaan Alptürk, Osman Ballı, Berrin İşlek ve Uğur Kekevi’den oluşan Oyun Takımı, geliştirdikleri "Engelsiz Piyano" oyun uygulaması ile ikincilik ödülünü aldı.
 
Engelli bireylerin müzik eğitimlerini kolaylaştırmayı amaçladıkları oyun uygulamalarında; her rengin bir notaya karşılık geldiği sanal bir piyano tasarımı yapan İSTE’li Oyun Takımı, uygulamayı mobil cihazlarda çalışabilir şekilde yerinde geliştirdi. Ayrıca oyunda gerçek dünya ile etkileşimi artırmak ve oyunu daha eğlenceli hale getirmek için “Artırılmış Gerçeklik” teknolojisi kullanıldı. Ödülü kazanan öğrenciler, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Amacımız daha özel eğitim gerektiren insanların eğitimini kolaylaştırmaktı. Konumuzu sanat üzerine seçtik, proje fikrimiz albino hastası öğrencisi olan bir arkadaşımızın öğrencisinin parmaklarını boyayarak, ona gitar eğitimi vermesinden ve öğrencisinin çok başarılı olmasından çıktı. Biz de bunu mobil bir uygulama yaparak işitsel bedensel ve görsel eğitimi amaçladık. Daha ulaşılabilir, herkesin piyano öğrenebileceği bir uygulama yapmak istedik. Renklerin hangi notaya karşılık geldiğini bulduk ve bunlarla bir piyano tasarımı yaptık. İki seviyeli eğitim ve bir seviyede egzersiz modülü tasarladık. Artırılmış Gerçeklik kullanma fikrimiz daha ilgi çekici eğlenceli ve farklı bir uygulama olmasını istememizden kaynaklandı”.
 
Oyun Geliştirme Maratonu’nda öncelikle konuya ilişkin eğitimler verildi ve uygulamaların yerinde geliştirilmesi sağlandı. Maraton süresince, dijital oyunların eğitim amacıyla kullanılması için oyunların nasıl geliştirilmesi gerektiği üzerinde durularak; dijital oyun sektörünün dijitalleşme sürecinin önemli bir parçası olduğu ve çok hızlı büyüyen bir sektör olduğu vurgulandı. Maratonun kapanış sürecinde; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen her iki üniversiteden akademisyenlerin katıldıkları yemekte bir araya gelerek, gelecekte yapılabilecek ortak projeler ve işbirliklerini konuştular ve bir sonraki maratonun İSTE’de düzenlenebileceği konusunda görüş birliğine vardılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar