Skip Navigation Links

Rahatlama kısa süreli olur..

Kısa vadede yüzde 20'lik küçük bir artış beklediğini belirten Aykut, faizlerin düşüşünün tetikte bekleyen müşteriyi hareket geçireceğine dikkat çekti.

Ekonomi   A+a-

İskenderun Murat Aykut İnşaat’ın Sahibi İnşaat Mühendisi Murat Sonel Aykut, konut kredi faizlerinin yüzde 1’in altına düşmesiyle birlikte canlılık beklenen konut satışlarında, çok büyük bir farklılık beklemediklerini söyledi. Kısa vadede yüzde 20’lik küçük bir artış beklediğini belirten Aykut, faizlerin düşüşünün tetikte bekleyen müşteriyi hareket geçireceğine dikkat çekti.
Tüm sektörlerin yıkım yaşadığı bir dönemde bankaların çok büyük karları üst üste açıkladıklarına dikkat çeken Murat Sonel Aykut, “Krizin ilk başladığı günlerde bankalar telaşlanarak yüzde 20 ile verdikleri kredilerini geri çağırdılar ve bir daha yüzde 30 dan satarak büyük bir kar elde ettiler. Kriz fırsat olarak değerlendirildi. Şu dönemde rekabet içine girmiş olmaları konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına çekmiş olmaları sadece fırsat kollayan, tetikte bekleyen müşteriyi harekete geçireceğinden büyük bir farklılık göstermeyeceği kanaatindeyim” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet