Skip Navigation Links

SGK SMS'le bilgilendirecek..

Basın bilgilendirme çalışmaları kapsamında, SGK İl müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen hizmetleri anlatan Camkurt, açıklamasında şu görüşlere yer ve

Ekonomi   A+a-

Basın bilgilendirme çalışmaları kapsamında, SGK İl müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen hizmetleri anlatan Camkurt, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Sigortalı ve işverenlerimizin, çeşitli iş ve işlemleri için Kurumumuza müracaat etmeleri, başvurularının sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenmek için Kurumumuza gelmeleri, veya telefon etmeleri, iş yoğunluğumuzun artmasına sebep olmaktadır. Bu yoğunluğun önüne geçmek, sigortalı ve işverenlerimizin gereksiz zaman kaybetmelerini engellemek ve çalışanlarımızın iş verimliliklerini arttırmak amacıyla hem İl Müdürlüğümüz hem de bağlı Antakya ve İskenderun Merkez Müdürlüklerimizde SMS (kısa mesaj)’ la bilgilendirme sistemine geçilmiştir.
Kurumumuza emekli aylığı bağlanması, yurtdışı hizmet borçlanması, askerlik borçlanması gibi işlemler için başvuran sigortalılar ile borcu yoktur yazısı ve ilişiksizlik belgesi için başvuran işverenleri, işlemlerinin sonuçlandırıldığına yönelik bilgilendirmek amacıyla, Temmuz ayından bu yana kısa mesaj yoluyla bilgilendirmeler yapılmakta olup, sigortalılarımızdan çok olumlu tepkiler alınmıştır.
Sigortalı ve işverenlerimizin bu hizmetten yararlanabilmesi için, sadece Kurumumuza müracaatları sırasında cep telefon numaralarını müracaat evraklarına yazmaları yeterlidir.

EMEKLİ AYLIKLARININ BAĞLANMASI
Daha önce 120 günle 150 gün arasında değişen aylık bağlanma süresi; 2009 Ağustos ayı itibariyle 5510 sayılı Kanunun 4/b maddesi kapsamındaki sigortalılarımızın 1 ila 3 gün arasında, 4/a maddesi kapsamındaki sigortalılarımızın ise 20 ila 25 gün arasında sonuçlandırılmaktadır.
Bütün çalışma ve gayretlerimize rağmen yargıya intikal eden, malüllük aylığı için Adana Sağlık Kuruluna gönderilmesi gereken ve diğer kurum ve kuruluşlarla yazışma yapılması gereken tahsis taleplerinden dolayı, bazı küçük aksamalar olmakta ise de, Bu gibi durumlarda, yargıya intikal etmiş olan dosyaların haricindeki dosyalar birebir idareci arkadaşlarım tarafından ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde takip edilerek sonuçlandırılmaktadır.
Postadaki gecikmeler nedeniyle, aylık bağlanma veya red kararları sigortalılarımıza ve hak sahiplerine geç ulaşmakta olduğundan; sigortalılarımız ve hak sahiplerinin yakınmalarının önüne geçmek, tekrar tekrar Müdürlüklerimize gelerek başvurularının sonucunu öğrenmek için zaman kaybetmelerini engellemek ve memur arkadaşlarımızın çalışma verimlerini arttırmak için emeklilik müracaatlarının sonuçlarını da cep telefonlarına SMS (kısa mesaj) göndermek suretiyle bilgi vermekteyiz. Bilgi mesajlarımızda taleplerinin olumlu sonuçlandığını, aylıklarının bağlandığını ve belirtilen tarihte aylık alacakları banka şubesine müracaat etmelerini istemekteyiz. Yine, emekli aylığı bağlanma başvurusu red edilen sigortalı ve hak sahiplerine de taleplerinin red edildiği ve red edilme gerekçesini bilgi mesajı olarak geçmekteyiz. Böylece artık sigortalılarımızın veya hak sahiplerinin Kurumumuza aylık bağlanması için başvuruda bulunduktan sonra gelip neticesini sormalarına gerek kalmamaktadır.
SİGORTALI TESCİL VE BORÇLANMA TALEPLERİNİN SONUÇLANDIRILMASI
Sigortalılarımızın yurtdışı borçlanması, askerlik borçlanması gibi taleplerindeki yığılmalar tamamen ortadan kaldırılmış olup, şu anda bu işlemler 1 ila 3 gün arasında sonuçlandırılmaktadır. Yine, borçlanma talebinde bulunan sigortalılarımızın müracaat evraklarına cep telefon numaralarını yazmaları durumunda, borçlanma talebi sonuçlandırıldığı anda kendilerine SMS (kısa mesaj) yoluyla bilgilendirme yapılmaya başlanılmıştır.
Özellikle 4/b sigortalılarımızın (eski Bağ-Kur) işe başlama ve terk işlemleri başta olmak üzere, daha önce 90 ila 120 gün arasında sonuçlandırılan sigortalı tescil işlemleri, artık evraklarda eksiklik olmaması ve kayıtlarında bir sorun bulunmaması durumunda 15-20 dakikada sonuçlandırılmaktadır.
MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİNİN AÇILMASI
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kurumlarının birleştirilmesiyle oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumumuzun ana ilkelerinden birisi de yerinde hizmet anlayışıdır. Bu anlayışın bir gereği olarak İlimize bağlı Altınözü, Dörtyol, Erzin, Hassa, Kırıkhan, Reyhanlı ve Samandağ ilçelerinde Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz açılacaktır.
Sosyal Güvenlik Merkezlerimizin açılmasıyla ilgili olarak yer tespiti çalışmalarımız devam etmekte olup, Erzin ve Samandağ ilçelerinde merkezlerin açılacağı binalar tespit edilmiş, Kurum Başkanlığımızın ilgili daire başkanlıklarıyla gerekli yazışmalar yapılmıştır. Yine Dörtyol ilçesinde de, yer tespiti yapılmış olup, Dörtyol Kaymakamlığıyla gerekli görüşmeler yapılmaktadır. Belirtilen ilçelerimizde 1-2 ay içerisinde, diğer ilçelerimizde ise, yer tespiti ve personel durumumuza göre en kısa sürede Merkez Müdürlüklerimiz açılacaktır”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet