Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol Belediye Meclisi 2019 yılı 6. Meclis Birleşimini Gerçekleştirdi

Dörtyol Belediye Meclisi 2019 yılı 6. meclis birleşimini 10 Haziran 2019 Pazartesi günü Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında gerçekleşt

Dörtyol Belediye Meclisi 2019 yılı 6. Meclis Birleşimini Gerçekleştirdi

Dörtyol   A+a-

Dörtyol Belediye Meclisi 2019 yılı 6. meclis birleşimini 10 Haziran 2019 Pazartesi günü Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında gerçekleştirdi.
Açılış ve yoklamanın ardından Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Suriye’nin Afrin bölgesi Azez kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üssüne, teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Kurt'un aziz ruhu için fatiha okutturdu. Ardından da Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.
Meclis gündeminin 3. maddesinde Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçti. GSM operatörlerinin yer altı ve yer üstü hatlarının geçiş ücretinin tespiti ile Şehit yakınları ve gaziler için sosyal tesislerden ücretsiz yararlanmayı içeren iki madde gündeme eklenip oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, İyi Parti gurubu tarafından Tayfur Sökmen isminin bir caddeye verilmesini içeren teklif ise yine oy birliğiyle kabul edilip İmar komisyonuna havale edildi.
Meclis gündeminin 4. maddesindeki Evlendirme Memurluğunca yapılan Nikah işlemleriyle ilgili ücret tarifelerinin belirlenmesi talebi de meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Meclis gündeminin 5. maddesinde üst yapı çalışmalarında kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.' den Kredi kullanılması ve kullanılacak krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanının yetkili kılınmasını oy birliğiyle kabul etti.
Meclis gündeminin 6. maddesinde Gayrimenkul Satış Komisyonuna 1 asil bir yedek üye seçti. İyi Parti Gurubu Tuğba Ölmez'i, MHP Gurubu da Hüseyin Tok'u önerdi. Tuğba Ölmez Asil üyeliği seçilirken Hüseyin Tok da oy birliği ile yedek üye oldu.
Meclis gündeminin 7. ve son maddesinde Numuneevler Mahallesi 380 ada 17 parselin Sağlık Tesis Alanı olarak planlanmasına dair İmar Planı değişikliğini oy birliğiyle İmar komisyonuna havale etti.
Gündem maddelerini oy birliğiyle tamamlayan Meclis üyelerine daha sonra meclisin daha etkin ve verimli çalışabileceği yeni bir meclis salonu düzenlemesi ile ilgili mimari çizimler üzerinden bir sunum gerçekleştirildi ve yeni meclis düzeni ile ilgili meclis üyelerinin görüş ve önerileri alındı.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin meclis üyelerine teşekkür ederek, alınan kararların ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti ve 01 Temmuz 2019 Pazartesi günü Saat 15;00' de 7. Meclis birleşimini yapmak üzere meclis birleşimini sonlandırdı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar