Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sağlıklı Beslenerek İnsülin Direnci Problemini Çözdü

142 kilo ağrılığındaki İbrahim Güzel, İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak’a başvurarak,

Sağlıklı Beslenerek İnsülin Direnci Problemini Çözdü

Sağlık   A+a-

142 kilo ağrılığındaki İbrahim Güzel, İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak’a başvurarak, üç buçuk ayda 25 kilo verdi ve insülin direncine veda etti. 125 kilo ağrılığındaki Mehmet Kef ise, iki buçuk ayda 22 kilo vererek, mide rahatsızlıklarından kurtuldu.
“Kilo artışı insülin direncini tetikliyor”
Yeterli ve dengeli beslenme ile kilo veriminin yanı sıra sağlık problemlerinin de düzeldiğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Eray Albayrak, “Birçok endokrinolog, insülin direnci yüksek morbid obez bireylerin kilo veriminin çok zor olduğunu düşünmektedir. İnsülin direnci yüksek olan ve karaciğer yağlanması görülen İbrahim Güzel’in kısa sürede elde ettiği bu başarı, herhangi bir operasyon veya ilaç kullanımı olmadan, düzenli ve dengeli beslenerek gerçekleşmiştir. Kilo problemi sadece fiziksel açıdan değil, sağlık sorunlarını da beraberinde getiren bir sorundur” dedi.
“Kilo vererek, sağlık sorunlarımdan kurtuldum”
28 yaşındaki İbrahim Güzel, kilo verdikten sonra insülin direncinin düzeldiğini ifade ederek, “Yemek hayatımın merkezindeydi. Yemek yedikten 15 dakika sonra, iştahımın hep açık olduğundan dolayı dışarıya yemeğe giderdik. Yemek için yaşayanlardandım. Zaman ve para önemli değildi. Sırf yemek için diğer şehirlere giderdik. Fakat sonra zamanlarda sık sık göğüs ağrısı yaşamaya başlamıştım. Bunun üzerine kardiyoloğa ve dâhiliye doktoruna başvurdum. Muayene ve tetkikler sonrasında insülin direncimin yüksek olduğunu ve ciddi bir karaciğer yağlanmamın olduğu tespit edildi. Bu sorunların en büyük sebebinin kilo olduğunu öğrendiğim anda, Uzman Diyetisyen Eray Albayrak’a başvurdum. Kısa sürede kendimi iyi hissetmeye başladım. Sağlıklı ve düzenli beslenme ile hiçbir operasyona gerek kalmadan, 9 buçuk değerindeki insülin direncim şuan 2, 5’lara geriledi ve normale döndü. Ayrıca karaciğer yağlanması sorunu ortadan kalktı. Sağlıklı beslenme ile birlikte düzenli spor da yaptım. Şuan hiçbir sağlık problemim kalmadı. Eray Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.
“Spor ve diyet hayatımın bir parçası oldu”
Diyet sonrası kilolarına veda eden Mehmet Kef ise mide rahatsızlıklarının son bulduğunu belirterek, “Kilolarımdan rahatsız oluyordum. İbrahim Abimin bir ay içerisinde yaşadığı değişiklikleri görünce, ben de Eray Bey’e başvurdum. Düzenli beslenmenin yanı sıra hayatımıza yeni bir hobi kattık ve bisiklet kullanmaya başladık. İki ay içerisinde 24 kilo verdim. İyi ki diyete başladım diyebilirim. Zayıflamayla birlikte; geçmeyen mide rahatsızlıklarım son buldu” şeklinde konuştu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar