Skip Navigation Links

İSTE’de; Önce Kepler Atıldı, Sonra İftar Açıldı!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüste Yeni Kütüphane önünde oluşturulan büyük meydanda düzenlenen Toplu Kep Atma Töreni’nde,

İSTE’de; Önce Kepler Atıldı, Sonra İftar Açıldı!

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüste Yeni Kütüphane önünde oluşturulan büyük meydanda düzenlenen Toplu Kep Atma Töreni’nde, gökyüzü mezun adaylarının kepleri ile renklendi. Ardından, Kızılay işbirliği ile ikram edilen İftar Yemeği’ne 4000 kişi katıldı.
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda İskenderun Teknik Üniversitesi’nden (İSTE) mezun olacak İSTE’lilerin bir araya geldiği İSTE Yeni Kütüphane önündeki meydanda heyecan doruktaydı. Saygı Duruşu’nda bulunulması, akabinde İstiklal Marşı okunulması ile başlanan Tören’de konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, mezun adaylarına şu sözlerle seslendi: “İSTE’lilere selam olsun. Başladınız ve bitirdiniz. İSTE’diniz ve başardınız. Türkiye’nin teknolojiye adanmış Sanayi 4.0 markasına sahip ilk Teknoversite’sinden gururla mezuniyete doğru yürüyorsunuz. Yürüyün lütfen ve kendinize güvenin, çünkü biz bu özgüveni sizlere sağladık. Sunduğumuz Teknoversite vizyonu içerisinde İş Dünyasıyla Entegrasyon Programı’na (İDE) tabi oldunuz ve artık mezun olmanıza ramak kaldı. Biliyorum heyecanlısınız. Birazdan keplerinizi atacaksınız ama rahat olun. Biz sizleri gelecek hayatınıza, İDE ile hazırladık. Sizlerle beraber çalıştık. Entegratör oldunuz, teknolog oldunuz. Sizlerle beraber başardık. Sizinle beraber yüzlerce etkinlik yaptık. Yüzlerce proje geliştirdik. Sayenizde öğrenci memnuniyetinde Türkiye’de 5.’inci olduk, akademik üretkenlikte 2.’inci olduk. Sizlerle birlikte başardık. Evet, İSTE 4 yaşında. İSTE sizlerle büyüyor, İSTE yükseliyor, İSTE gelişiyor. Yeni tamamlanan binalarımız da tek tek devreye girmeye başlıyor. Kampüsümüz artık daha yaşanılabilir oldu. Tam 4 yıl önce İSTE’yi tercih eden öğrencilerimizi şimdi hayata uğurluyoruz. İSTE ailesinin bir ferdi olarak, sizden bizlerle bağlantınızı hiç kesmemenizi ve Üniversitemiz mezun bilgi sistemine üye olmanızı istiyoruz. İSTE’nin, İskenderun’un ve Hatay’ın kıymetini bilin. Bu sene kep atma törenimiz mübarek Kadir Gecesi’ne denk geldi. Hepimiz çok şanslıyız. Bunun kadrini ve kıymetini bilelim. Hayatımızda unutamayacağınız bir anı olarak kalacak. Hepinize hayırlı kandiller diliyorum ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Buradaki herkesi Kızılay’ın desteği ile ikram edilecek iftar yemeğimize davet ediyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun”.
Ardından, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından kürsüye davet edilen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yeni gelecek öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek için belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Mezun adayları ve velilerle aynı heyecanı paylaşan Fatih Tosyalı tüm misafirlerin Kandilini ve Ramazan Bayramı’nı kutladı. Konuşmaların son bulmasıyla; velileri ve hocaları ile birlikte anı fotoğrafı çektiren İSTE’li mezun adayları hep beraber keplerini fırlattılar. Fotoğraf çekimlerinin ardından, tüm davetlilere Yeni Kütüphane binasında hazırlanan iftar yemeği ikramı yapıldı.
İSTE’nin Kep Atma Töreni ve akabindeki İftar Yemeği’ne; tüm mezun adayları, aileleri, veliler, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler ile birlikte; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci ile İskenderun Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri de katıldı.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet