Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz Öğretmenleri Erasmus+Programı Kapsamında İngiltere'de..

Arsuz Öğretmenleri Erasmus+Programı Kapsamında İngiltere'de..

Arsuz Öğretmenleri Erasmus+Programı Kapsamında İngiltere'de..

Arsuz   A+a-

 Arsuz Kaymakamlığı Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına koordine ettiğimiz ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen ‘’ Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım ‘’ isimli Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projesi kapsamında Londra / İngiltere hareketliliği 11-15 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşti. Uluçınar Ortaokulu, Konacık İlkokulu ,Hüyük Ortaokulu,Hacıahmetli Ortaokulu,Üçgüllük Ortaokulu,Yukarıkepirce Ortaokulu’nun ortak olduğu projede emek harcayan öğretmenler ilk kurs faaliyetlerini Şubat ayında Prag /Çekya’da gerçekleştirmişlerdi. 2.kurs faaliyetlerini Londra’da “Innovative Approaches To Teaching “ “isimli kursa katılarak gerçekleştiren öğretmenler Erasmus+ programı sayesinde bilgi ve deneyimlerine yenilerini kattılar.
‘’Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım’’isimli projemizde; eğitimde kaliteyi arttırmak, daha interaktif ve eğlenceli bir eğitim ortamı oluşturmak, eğitimde yenilikçi yaklaşımları öğrenerek derslerimizi zenginleştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu amaçla, konsorsiyum ortağı okulların öğretmenleri Londra’da düzenlenen web2.0 araçları, e-twinning, proje yönetimi,zaman yönetimi, müze eğitimi,açık alanda eğitim öğretim faaliyetleri gibi konuları kapsayan 5 günlük “Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar ” kursuna katılım gösterdi.
5 gün devam eden kursta katılımcı öğretmenlerimiz eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri hakkında bilgi kazanmış olmanın yanı sıra birbirinden farklı uygulamalar yapma ve yeni web 2.0 araçları öğrenme,proje tasarlama - yönetme,derslerini açık alanda verimli şekillerde işleme yöntemleri hakkında bilgi ve deneyim kazandı. Okullarında ve ilçede nitelikli projeler tasarlama hedefi taşıyan öğretmenlerimiz; katıldıkları kursta proje tasarlama aşamaları hakkında detaylı bilgiler edindi. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde sıkça kullanılması gereken ve öğrencilerde kalıcı öğrenme sağlayan web 2.0 araçlarının yanı sıra, bu araçları sıkça kullanacakları e-twinning portalı ; ve açık alanda eğitim öğretim etkinlikleri gibi yenilikçi ve yaratıcı öğrenme araçlarıyla bireysel ve grup çalışmaları yaparak uygulamalar yaptı.
 
Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan DÖNMEZ “Projemizin Londra hareketliliğinde yapılandırılmış kurs faaliyetinde öğretmenlerimiz; yenilikçi öğrenme metotlarıyla ilgili bilgi, deneyim ve proje hazırlama basamaklarını öğrenme fırsatı elde ettiler.Kurs süresinden arta kalan zamanlarda Londra’nın kültürel ve tarihi dokusunu tanıma ve turistik yerlerini gezme şansı elde ettiler.Öğretmenlerimiz bu hareketlilik sayesinde yalnızca eğitim almış olmadı aynı zamanda genel kültür birikimlerini de arttırmış oldu.” dedi.
Arsuz Kaymakamı Musa SARI “ Arsuz eğitim camiamızı temsilen projenin Londra hareketliliğini gerçekleştiren öğretmenlerimiz proje kapsamında eğitimde yenilikçi bakış açıları temasıyla zenginleştirilmiş eğitim ortamı gerçekleştirilmesi hususunda farklı eğitim yöntem ve teknikleri üzerinde uygulama yapma fırsatı buldular.
Öğretmenlerimiz katıldıkları kursta edinmiş oldukları kişisel ve mesleki becerileri farklı etkinlikler gerçekleştirerek Arsuz’da görev yapan diğer öğretmenlerimizle de paylaşacaklar ve ilçemizde nitelikli proje sayısının artmasını sağlayacaklar.” dedi.
Arsuz Kaymakamlığı / İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ofisi koordinatörleri Nilgün SAVAŞ ve Kübra YILDIZ “ Arsuz ilçemizde bir ilk olan ‘’Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım “isimli
Erasmus+ KA101 projesinin Londra hareketliliğini de başarıyla gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Arsuz Proje Ofisi olarak bundan sonraki amacımız yurtdışında katıldığımız kurslarda ve projenin uygulama aşamasında edindiğimiz bilgi ve deneyimleri yerelde düzenleyeceğimiz seminer ve çalıştay ile meslektaşlarımızla paylaşmak ve ilçemizde proje kültürünü yerleştirmektir. “ dedi.
 
Yurt dışında kurslara katılarak mesleki hayatlarına yeni deneyimler katan ve farklı bakış açıları geliştirme fırsatı bulan öğretmenlerimiz sadece eğitim alanında değil genel kültür anlamında da projenin kendilerine çok şey kattığını ve mesleklerini icra etme noktasında motivasyonlarının arttığını belirttiler ve desteklerinden dolayı Arsuz Kaymakamına ve Milli Eğitim Müdürüne teşekkürlerini ifade ettiler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar