Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO İle DOĞAKA Arasında Belen Pekmezi Protokolü İmzalandı

Belen Kömür Çukuru Pekmezinin Tescil Baş vurusu için DOĞAKA ile İTSO arasında Coğrafi İşaretler Protokolü imzalandı.

İTSO İle DOĞAKA Arasında Belen Pekmezi Protokolü İmzalandı

Ekonomi   A+a-

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında Belen Kömür Çukuru Pekmezinin Coğrafi işaretler Tescil Baş vurusu için işbirliği protokolü imzalandı.
DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız, İTSO’nun bölge ekonomisine ve bölgenin tanıtımına katkı sağlayacak ürünlere destek vermesinden dolayı teşekkür ederek, ‘Kısaca coğrafi işaret; "belli bir niteliği, ünü ve diğer özellikleriyle, bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü tanıtıp, gösteren işaretlerdir.’ Belen Kömür Çukuru Pekmezi de bu bölgenin tanıtımında önem yer tutmaktadır. Coğrafi işaret Tescil Baş vurusu için birlikte yapacağımız İşbirliği protokolünün bölgemiz ekonomisine katkı sağlayacağı temennisiyle hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, Bir bölgenin herhangi bir ürünü, halısı, kilimi, meyvesi, taşı, madeni, çeşitli malzemelerle oluşan işlemeleri diğer yörelerde üretilenlerden farklı olabilir. Bir yörede üretilen bir halı, kilim, kumaş, çini vb. bir ürün ün kazanmış olabilir. Bu ürünlerde o yörenin adının kullanılması, tüketiciler tarafından o ürünün belli bir kaliteye sahip olduğu şeklinde algılanıp, güvenilir bulunabilir. Tüketiciler söz konusu yöre adıyla satılan ürünleri, yörenin adına belli bir güven duyarak aynı nitelikteki diğer ürünlere tercih edebilirler. Bu gün bizler de İTSO olarak yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde Belen Kömür Çukuru bölgesinde üretilen ve ünü tüm Türkiye’ye yayılan Belen Kömür Çukuru Pekmezinin Coğrafi İşaretler kapsamına alınıp, gerekli altyapı çalışmalarının yapıldıktan sonra bu ürünün tanıtılması ve üretim kapasitesinin arttırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tabi bu konuda gerekirse Belen belediyesi ile de görüşülüp, destek alınabilir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Belen Kömür Çukuru Pekmezinin Coğrafi İşaretler Tescil Baş vurusu için işbirliği protokolünü İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız birlikte imzaladılar.
Protokol imzalanması esnasında, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Selma Yılmaz, Yusuf Yılmaz, Raşit Özyurt, Hıdır Güneş, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş