Skip Navigation Links

Galericiler 109 dönüm alana taşınmak için onay bekliyor

Nardüzü Belediyesi çevre yolu üzerinde 109 dönümlük bir alana inşa edilmesi planlanan ikinci el oto satışı yapan merkezin inşası için İç İşleri Bakanl

Ekonomi   A+a-

 
 
Nardüzü Belediyesi çevre yolu üzerinde 109 dönümlük bir alana inşa edilmesi planlanan ikinci el oto satışı yapan merkezin inşası için İç İşleri Bakanlığından onay bekleniyor. 2 trilyona mal olacağı belirtilen yerde hizmet vermek için sabırsızlanan ikinci el oto satışı yapan galeri sahipleri, şehir içinde apartman altında kısacası dar alanda hizmet vermenin sıkıntılarını yaşıyor.
İkinci el oto satışlarının tek merkezde toplanması gerektiği genelgesinden yola çıkan ikinci el oto satışı yapan galericiler, sosyal ve teknik donanımları tam çağdaş alanda faaliyet göstermek için Nardüzü Belediyesi sınırları içerisinde kendilerine tahsis edilen 109 dönüm alanda faaliyet göstermek için İş İşleri Bakanlığı’ndan onay bekliyor. Şehir içinde çoğunlukla apartmanların zemin katlarında yapılan 2. el otomobiller, LPG’li olması halinde tehlikenin boyutunun da büyümesi ihtimalini de ortadan kaldıracak olan uygulamanın bir an önce yaşama geçirilmesi bekleniyor.
Proje hazır
2005 yılında yayımlanan ilk genelgenin ardından 2007 yılında yayımlanan ikinci genelge ile çalışmalarını hızlandıran ikinci el oto satışı yapan işletmeciler, İskenderun’un daha sağlıklı ve daha kolay yaşanılabilir hale getirilmesi, hizmetlere kolay ulaşımın kolaylaştırılması ve kalitesinin arttırılması bakımdan ortak özellik taşıyan galerilerinin tek merkezde faaliyet göstermek için kendilerine gösterilen alanın projesini de hazırladılar.
Yeni yer ticari alana çevrildi
Nardüzü Belediyesi ise bu çalışma kapsamında 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planında gerekli değişiklik yaparak ikinci el oto satışı yapan galeriler için hazırlanan yeri ticari alana çevirdi. Öte yandan İkinci el oto satışı yapan galeri sahipleriyle yapılan on birinci ise haziran ayı sonunda İskenderun Kaymakamlığında yapılmıştı.
Onay bekliyoruz
İkinci el oto satışı yapan yerlerin mesken ve dolmuş yolu arasında sıkışıp kaldığını söyleyen Oto Alım ve Satım Komisyoncuları Derneği, Başkanı Macit Atar, “Biz ikinci el oto satışı yapan galeri sahipleri olarak hizmet veriyoruz. Ancak İskenderun her geçen gün gelişiyor. Yıllardır E-5 üzerinde hizmet veriyorduk. İşyerlerimizin önündeki yer minibüs yolu yapıldı. Galerilerin bir merkezde toplanmasıyla ilgili genelge üzerine iki yıldan bu yana bize gösterilen alana taşınmak için çalışma yapıyoruz. 109 dönüm alan üzerinde projemizi çizdik. Nardüzü Beldesinde bize tahsis edilen109 dönüm alanın hazineden onaylanmasını bekliyoruz. Lokantamız, noterimiz dinlenme tesisimiz, banka şubemiz ve sosyal tesislerimizi projeye aldık. Ancak İş İşleri Bakanlığından beklediğimiz yanıtı bir türlü alamadık” dedi. Dernek olarak karar aşamasında olduklarını belirten Başkan Atar, kooperatif de kurabileceklerini ifade etti.

Site olursa kaçak çalışmalar engellenir
 
Aynı esnaf grubunun bir arada olmasının hizmet kalitesini ve rahatlığını da beraberinde getireceğini belirten Başkan Atar, Oto Alım ve Satım Komisyoncuları Derneği olarak 53 üyeleri bulunduğunu söyledi. Başkan Mecit Atar, “Önüne gelen araç alım-satımı yapıyor. Oto galericiler olarak sitemiz olursa kaçak oto satışlarının da önüne geçilmiş olur. Maliye de denetimlerini daha kolay yapar” dedi.
Toplu taşımaya önem verilmeli
Sıfır araç satışı yapan sekiz ikinci el oto satışı yapan galeri sayısının ise 80 civanda olduğunu anımsatan Mecit Atar, kent içindeki araç sayısının fazla olduğunu, dolayısıyla yerel yönetimlerin toplu taşımaya önem vermesi gerektiğini vurguladı. Atar, internet üzerinden araç satışlarının yapılmasının da araç satışını olumsuz etkilediğini söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet