Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Köy Okulunda 23 Nisan Şenliği…

Çocukların gözünden yaşadıkları köyün fotoğrafları sergilendi

Köy Okulunda 23 Nisan Şenliği…

Eğitim   A+a-

İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin (İSKFAD) öncülüğünde Arsuz’un Nergizlik’te çocuklar, yaşadığı köyü fotoğraflayarak Nergizlik İlkokulunda fotoğraf sergisi açtı.
Ellerine ilk kez profesyonel fotoğraf makinesi alan çocuklar, Önce İSKFAD tarafından fotoğraf eğitimine tabi tutuldu. Eğitimin ardından Nergizlik Ortaokulu çocukları, dernek üyelerinin eşliğinde yaşadıkları köyü fotoğrafladılar. Çocukların objektifinden yansıyan görüntüler, daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nde okul bahçesinde düzenlenen şenlik gösterilerinin ardından köy sakinleri ile buluştu.
Şenlikte serginin açılışını Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Nergizlik Ortaokulu Müdürü Memduh Gökbaş ve İSKFAD Başkanı Ayhan Karan yaptı.
Hafta sonuna kadar gezilebilecek olan fotoğraf sergisinde 16 çocuğa ait 32 fotoğraf, köy yaşantısı ile birlikte doğal yaşamı da ölümsüz kıldılar.
“23 Nisan Şenliği ve Fotoğraf Sergisi”ne köylüler de yoğun ilgi gösterdi. Palyaçolar eşliğinde dans eden çocuklara, İSKFAD üyeleri tarafından çeşit armağanlar sunuldu. Kaynak kitaplar, ansiklopadiler, spor malzemeleri ve hediyelerle mutlu olan çocuklar, İzmir Marşı eşliğinde muhteşem bir gösteri yaptılar. Şenlik ve proje kapsamında kütüphane oluşturulması için de ilk adımlar atıldı. Kitaplığın zamanla kütüphaneye dönüştürülmesi için de çalışma başlatıldı.
İSKFAD Başkanı Ayhan Karan, köydeki çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99’uncu yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını çocuklarla birlikte yaşadık. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağanıdır. Toplumun geleceği olan çocuklara sahiplenmek adına 23 Nisan’ın bayram coşkusunda bizim de katkımız olsun diyerek köydeki çocuklarımızın bu anlamlı coşkusunu birlikte yaşadık” dedi.
23 Nisan Şenliği ve Fotoğraf Sergisine, İskenderun Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (İDOK), İskenderun Doğa Yürüyüşçüleri ve Fotoğraf Kulübü (İSDOY), İskenderun Rota ve Dağcılık Sporları ve Turkuaz Doğa Yürüyüşçüleri destek verdi. Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şubesi yönetimi tarafından çocuklara Atatürk kitapları dağıtıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar