Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO-İSTE İşbirliğiyle Patent Eğitimi Düzenlendi

İTSO İSTE Üniversitesi iş birliğiyle PATENT Okur Yazarlığı ‘Temel Farkındalık Eğitimi’ düzenlendi.

İTSO-İSTE İşbirliğiyle Patent Eğitimi Düzenlendi

Eğitim   A+a-

İTSO İSTE Üniversitesi iş birliğiyle PATENT Okur Yazarlığı, ‘Temel Farkındalık Eğitimi düzenlenerek, firmalar için alınan Patentlerin önemi anlatıldı.
İSTE Üniversitesinden Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü ve Araştırma Görevlisi Seçkin Dilek, Firmaların üretim ve kalitesinde Patentin çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek; “ Patent kavramı, buluş sahibinin buluşunun üçüncü kişiler tarafından kullanılmasını engelleme hakkıdır. Bu nedenle firmalarımız ürettikleri ürünler ve buluşların yurt içi ve yurt dışı pazarda kullanılmaması, taklit edilmemesi açısından Patent almaları kendi lehine olacaktır. İşletmeler, alacakları Patentlerle bu ürünlerini ve buluşlarını koruma altına alırlar. Patent belgesi, buluş sahibinin izni olmadan, başkalarının patentli ürünü ticari olarak izinsiz kullanılamaz. İşletmeler aldıkları bu Patentle, başka firmaların üretmesini, kullanmasını, satmasını, ithal ve ihraç etmesini de engeller” dedi
İşletmeler için iki ayrı Patent stratejisi olduğuna vurgu yapan İSTE Üniversitesi (TTO) Koordinatörü ve Araştırma Görevlisi Seçkin Dilek sine vizyon destekli olarak yaptığı sunumunda; “Defansif (Savunma amaçlı Patent stratejisi ve Ofansif (Atak Saldırı amaçlı) Patent stratejisi bulunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı pazarında kaliteli ürün pazarlayabilmek ve bu pazarda tutunabilmek için Patent alınması artık günümüz piyasalarında kaçınılmaz hale gelmiştir. Ticari faaliyette bulunan işletmeler, ürünü üretmek için aletler, ürün üretim metotları gibi iş kollarında Patent yetkililerine gerekli koşulları yerine getirmek, istenilen gerekli yeterlilik belgeleri ile baş vurarak alabilirler ” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar