Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yeni Meclis Üyeleri Göreve Başladı

Mazbataların verilmesinden sonra yasa gereği olarak 5. günde Dörtyol Belediye Meclisi kendiliğinden toplandı.

Yeni Meclis Üyeleri Göreve Başladı

Dörtyol   A+a-

 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin ardından sonuçların kesinleşmesi ve mazbataların verilmesinden sonra yasa gereği olarak 5. günde Dörtyol Belediye Meclisi kendiliğinden toplandı.
12 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 10;007da Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in başkanlık ettiği 2019 yılı 4. meclis birleşimi açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin yaptığı açılış konuşmasında meclis çalışmalarının ve alınacak kararların başta ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek, örnek bir meclis olması için gereken bütün özeni idare olarak ortaya koyacaklarını ifade etti.
Gündemin üçüncü maddesinde Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçildi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin 26 Nisan 2019 tarihinde ilçemizi ziyaret edecek olan Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü CİRİT'e fahri hemşerilik beratı verilmesi için meclisten yetki istedi. Talep oy birliği ile gündeme eklenerek oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis gündeminin 4. maddesinde Meclis 1. Başkan Vekili ve 2. Başkan Vekili Seçimini gerçekleştirdi. MHP gurubu adına İsmail Başar; Hüseyin Sarıkaya'yı 1. Başkan vekilliğine, Cengiz İnan'ı 2. Başkanvekilliğine önerdi. İyi Parti Gurubu adına Emre Arık; Fatih Gülen'i 1. Başkan vekilliğine, Mevlüt Türkan'ı da 2. Başkanvekilliğine önerdi. Gizli oy açık tasnifle yapılan seçimlerde MHP guburunun önerisi 19, İyi Parti Gurubunun önerisi ise13 oy aldı. Madde oy çokluğuyla kabul edilirken Hüseyin Sarıkaya 1. Başkan vekilliğine, Cengiz İnan'da 2. Başkanvekilliğine seçilmiş oldu.
Gündemin 5. Maddesinde Meclis Katip Üye Seçimi yapıldı. MHP gurubu adına İsmail Başar; Hasan Özel ve İsminur Ercan'ı önerdi. İyi parti gurubu öneride bulunmadı. Yapılan gizli oylamada 19 kabul ve 13 boş oy ile öneri oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 6. maddesi olarak Encümen Üyesi Seçimine geçildi. İyi parti gurup sözcüsü Emre Arık üç kişiden oluşan encümen üyeliğinde tam temsiliyetin sağlanması adına muhalefetten bir üyenin yer almasını talep etti. Talep hakkında gurup görüşmeleri yapılabilmesi amacıyla birleşime beş dakika ara verildi. ara sonrasında MHP Gurup Sözcüsü İsmail başar bir açıklama yaparak bu konuda daha önceden alınmış olan gurup kararına riayet edeceklerini belirtti ve; İsmail Başar, Hakan Kozak ve Süleyman Bahri Özel'i önerdi. İyi Parti Gurubu adına Emre Arık'da; emre Arık, Fatih Gülen ve Hüseyin Can'ı önerdi. Yapılan gizli oylamada MHP gurubu 19 oy, İyi Parti gurubu ise 13 oy aldı. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. 2020 yılını Nisan ayına kadar görev yapacak olan Encümen üyeleri İsmail Başar, Hakan Kozak ve Süleyman Bahri Özel'den oluştu.
Gündemin 7 maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu üye seçimi vardı. İyi Parti Gurup Sözcüsü Emre Arık oylamanın gizli yapılmasını talep etti. Talebin kabulünün ardından MHP gurubu; Şehri Macit, Hüseyin Tok ve Ahmet Alper Soylu'yi, İyi Parti Gurubu'da; emre Arık ve İlyas Uygur'u önerdi. Gizli oylamada 32 oyla iki gurubun önerisi de kabul edildi.
Gündemin 8. maddesinde İmar Komisyonu üye seçimi yapıldı. MHP gurubunun önerisi ile; Fatma Görgen Selimoğlu, Celal Türker ve Hasan Özel, İyi Parti Gurubunun önerisi ile de; Tuğba Ölmez ve Erkal Kara meclis üyelerinin oy birliğiyle imar komisyon üyeliğine seçildi.
Gündemin 9. maddesinde Çukurova Belediyeler Birliği üyeliğine MHP Gurubu; Hüseyin Tanın, Hüseyin Özen, Yusuf Satin ve Osman Çil'i önerirken İyi Parti öneri vermedi. Yapılan oylamada madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 10. maddesi olarak İskenderun Körfez Katı Atık Birliğini üyeliğine MHP Gurubu; Yasin Taşar'ı önerirken İyi Parti öneri vermedi. Yapılan oylamada madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 11. ve 12. maddeleri olan Dörtyol Belediyesi 2018 Yılı Faaliyet Raporu ve Dörtyol Belediyesi 2018 Yılı Gelir Tahsilat Denetim Raporunun görüşülmesi ise raporların guruplar tarafından incelenmesinin ardından 15 Nisan 2019 Pazartesi günü Saat 16;00'da yapılacak 2. meclis birleşimine bırakılması oy birliğiyle karara bağlandı.
Dörtyol Belediye Meclisi gündeminin 13. ve son maddesinde ise Sosyal denge sözleşmesiyle ilgili olarak Belediye Başkanına yetki verilmesini oy birliğiyle kabul etti.
Gündem maddelerini tamamlayan meclis 15 Nisan 2019 Pazartesi günü Saat 16;00'da tekrar toplanmak üzere birleşimine ara verdi.
Meclis birleşimi sonrasında Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve Meclis üyeleri Anıt alanına giderek çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu.
 
 
 
DÖRTYOL BELEDİYESİ ORGAN SEÇİMLERİ
MECLİS BAŞKAN VEKİLLİKLERİ
Hüseyin Sarıkaya'yı 1. Başkanvekilliği (MHP)
Cengiz İnan'ı 2. Başkanvekilliği (MHP)
KATİP ÜYELİKLER
Hasan Özel (MHP)
İsminur Ercan (MHP)
ENCÜMEN ÜYELİKLERİ
İsmail Başar (MHP)
Hakan Kozak (MHP)
Süleyman Bahri Özel (MHP)
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELERİ
Şehri Macit (MHP)
Hüseyin Tok (MHP)
Ahmet Alper Soylu (MHP)
Emre Arık (İYİ)
İlyas Uygur (İYİ)
İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ
Fatma Görgen Selimoğlu (MHP)
Celal Türker (MHP)
Hasan Özel (MHP)
Tuğba Ölmez (İYİ)
Erkal Kara (İYİ)
ÇUKUROVA BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ
Hüseyin Tanın (MHP)
Hüseyin Özen (MHP)
Yusuf Satin (MHP)
Osman Çil (MHP)
İSKENDERUN KÖRFEZ KATI ATIK BİRLİĞİ ÜYESİ
Yasin Taşar (MHP)
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar