Skip Navigation Links

Emlak sektöründe fiyatlar düşmez

Emlak piyasasının uzman analisti ve İskenderun Belediye Meclis Üyesi Zeki Aytaş, kentimizde gayrimenkul piyasasında fiyatların küresel finansal krizde

Ekonomi   A+a-

 
Emlak sektöründe fiyatlar düşmez
 
Emlak piyasasının uzman analisti ve İskenderun Belediye Meclis Üyesi Zeki Aytaş, kentimizde gayrimenkul piyasasında fiyatların küresel finansal krizden ötürü düşmeyeceğini, aksine konut ve arsa fiyatlarının daha da artacağını savundu. İskenderun’da emlak sektörü denildiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Zeki Aytaş, küresel ekonomide yaşanan çalkantılardan gayrimenkul piyasasının etkilenmeyeceğini belirtti. Küresel finansal krizin etkilerinin konut piyasasındaki ivmeyi azaltmayacağı görüşünü savunan Zeki Emlak Müşavirliği’nin sahibi Zeki Aytaş, birikimi olanlara gayrimenkule yatırım yapmalarını önerdi. Aytaş, gayrimenkul piyasasının önümüzdeki aylardaki seyrine ışık tutarak, “Yaşanan ekonomik krizler, Türkiye’nin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörünü de derinden etkilemektedir. Esasında bu etkinin psikolojik boyutu, gerçek etkilerin önüne geçmektedir. İçinde bulunduğumuz krizin gerçek etkilerini henüz pek yaşamamış olmamıza rağmen, bir felaket tellallığı sürüp gitmektedir. Emlak sektörü hiçbir zaman durma noktasına gelmez. Çünkü ülkemizde nüfus artışı, kentleşme ve üst sınıf bir eve geçme hevesi var, yatırım olarak gayrimenkule yatkınlık var. Her şeyden önce, Türk insanı için emlak kültürel olarak büyük önem taşır. Türkiye’de gayrimenkulün yıllar içinde değer artışına da bakarsak her dönem en kazançlı yatırım aracı olmuştur. Kriz döneminde, para piyasalarında bulunan tüm yatırım araçları yüksek risk içermektedirler. Ancak gayrimenkul yatırımları için risk, en alt düzeydedir” dedi.
 
DOĞRU PROJELERDE FİYAT DÜŞMEZ
Şu an gayrimenkulde alım zamanı olduğunun altını çizen Zeki Emlak Müşavirliği sahibi Zeki Aytaş, “Son 7 – 8 aydır inşaat maliyetlerinde ciddi artışlar olmuştur. Ancak bu maliyet artışları fiyatlara yansıtılamamıştır. Bazı projelerin fiyatları için daha önceden yüksek iddiaları var ise de, bu iddia şu anda temelden çürümüştür. Fiyatlar genel olarak en aza indirilmiştir. Doğru projelerde fiyatların düşeceği şeklinde bir beklenti hayal ürünüdür. Emlak sektöründe her zaman geçerli olan bir gerçek vardır. O da projeniz ve fiyatınız doğruysa krizlerden etkilenmeyeceğinizdir. Eğer tüketici, ihtiyaç ya da yatırım amaçlı gayrimenkul edinme düşüncesinde ise, kriz dönemleri her zaman için değerlendirilmeye uygun dönemlerdir. Türkiye’de gayrimenkullerin bir yatırım değeri vardır, zaman içinde en çok yükselme trendi gösteren yatırım araçlarıdır. Ancak satın alırken, doğru hatta doğrunun altında fiyatla satın alınması, kazancı artıracaktır. Ülkemizde deprem gerçeğini de göz ardı etmezsek, nitelikli konut ihtiyacı çok ciddi boyutlardadır. Gayrimenkul satın alma kararı verirken, öncelikle mevkii ve konumuna dikkat etmek gerekir. Bölgedeki diğer yatırımlar, ulaşım kolaylığı ve bölgenin gelişimi değerlendirilmelidir. İkinci nokta inşaat şirketinin kim olduğudur. İnşaatı yapan firmanın, zaman içindeki gayrimenkul değer artışına ciddi etkileri vardır. Üçüncü nokta ise, gayrimenkulün fiyatıdır. Doğrunun altında fiyatla alınan gayrimenkulle tüketiciler baştan kazanç sağlamış olur. Sonuç olarak, şu anda gayrimenkul sektöründe dönem alıcı dönemidir. Hatta para piyasalarındaki diğer yatırım araçlarından zarar edenlere de önerimiz, acil doğru yerdeki, doğru projeden bir gayrimenkul edinmeleridir. Böylece kaybettikleri parayı yerine koydukları gibi, krizden en güvende en kazançlı çıkan kişiler olurlar” şeklinde görüş ortaya koydu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet