Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Konut Sektörü Toparlanacak

Zeki Emlak Danışmanlığı Yetkilisi Zeki Aytaş, banka kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşmesiyle birlikte konut sektöründe kıpırdanma olduğun

Ekonomi   A+a-

İskenderun Zeki Emlak Danışmanlığı, emlak ve gayrimenkul piyasanın nabzını tutarak, yatırımcıya yol gösterecek açıklamalarla bilinçlendiriyor. Zeki Emlak Danışmanlığı Yetkilisi Zeki Aytaş, banka kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşmesiyle birlikte konut sektöründe kıpırdanma olduğunu açıkladı. Bu kararla birlikte 2009 yılı sonuna doğru konut piyasasının beklenenden çok daha iyi bir performans yakalayacağına inandığını belirten Emlak Müşaviri Zeki Aytaş açıklamasının devamında, “Krizden en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat geliyor. Yatırımlar ve yeni konut inşaatları durunca, inşaat malzemesi üreten tesislerde çark dönmez oldu. Sektördeki kıpırdanma çimentodan tutun, demir-çelik, seramik, tuğla, kiremit, boya-badana, kapı, pencere, elektrik malzemesi, cam, duvar kağıdı, parke, tesisat malzemesi vs. pek çok malın üretimine doğrudan yansıyor. İnşaat sektöründe üretimin gerilemesi ister istemez istihdamı da düşürüyor, işsizliği artırıyor.

Eğer işsizlik azaltılmak isteniyorsa , mutlaka inşaat sektörü teşvik edilmeli. Son haftalarda banka kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşmesiyle birlikte konut sektöründe bir kıpırdanma söz konusu. Bu kararla birlikte 2009 yılı sonuna doğru konut piyasası açısından beklenenden çok daha iyi bir performans yakalayacağını düşünüyorum. Konut kredisi faizlerindeki düşüş doğal olarak tüketicileri beklettikleri yatırımı yapmalarına sevk edecek ve konuta olan talebi destekleyecektir. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde konut satışında, dolayısıyla konut kredilerinde artış olması bekleniyor. Talebin artması nedeniyle konut fiyatlarında da göreceli artış olacaktır. Dolayısıyla konuta olan talebin hızlı ancak dengeli bir şekilde gelişeceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENCİLERE RANT OLMASIN
Üniversite kayıtlarının başlaması dolayısıyla MKÜ İskenderun kampusüne çok sayıda öğrencinin kayıt yaptırmak üzere geleceğini ve bu öğrencilere ev kiralamada makul fiyat seçeneklerinin sunulması gerektiğini belirten Emlak Müşaviri Zeki Aytaç, “İskenderun’a öğrenim yapmak üzere gelecek öğrenciler izim evlatlarımız. Onlara en iyi şekilde misafirperverliğimizi göstermek zorundayız. Ancak öğrencilerden ev sahiplerinin normalin çok üzerinde bir fiyatla evlerini kiraladıklarını üzülerek öğreniyoruz. Unutmayalım ki bizimde çocuklarımız yarın bir gün başka şehirlerde eğitim-öğrenim görecekler. Onlar kira konusunda aynı uygulamaya maruz kalsalar, bizim yaklaşımımız ne olur? Bu bakımdan üniversite öğrencilerine ev kiralamada fahiş fiyat yerine standart fiyat uygulamalıyız. Öğrenciler rant kapısı olarak görülmemeli” şeklinde görüş ortaya koydu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar