Skip Navigation Links

Doç. Dr. Alpaslan Kaya Antakya Defne Rotary Kulübü’nün Konuğu Oldu

Mustafa Kemal Üniversitesi'nin Başarılı Üyelerinden Doç. Dr. Alpaslan Kaya Antakya Defne Rotary Kulübü’nün Konuğu Oldu.

Doç. Dr. Alpaslan Kaya Antakya Defne Rotary Kulübü’nün Konuğu Oldu

Eğitim   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Tıbbi Bitkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpaslan Kaya Antakya Defne Rotary Kulübü’nün konuğu oldu.
Kulüp Başkanı Volkan Ekmekçi’nin açılış konuşmasından sonra söz alan Doç. Dr. Alpaslan Kaya; Uçucu yağlar ve akıllı biyomateryaller başlıklı sunumu kapsamında özellikle Altınözü Zahteri'nin çok güçlü bir antimikrobiyal ajan olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Hatay florasında doğal olarak bulunan Zahter (Thymbra spicata L.), uçucu yağına, Zeolit ve dana derisinin derma tabakasından elde edilen Kollajeni de ekleyerek laboratuvar ortamında birleştirip yeni nesil bir “antimikrobiyal yara örtüsü”, “Antimikrobiyal Teksil Ürünleri” ve “Antimikrobiyal Medikal İmplantlar” geliştirdik. Birçok klinik deneyler neticesinde piyasadaki benzerlerine üstünlüğü ispatlanan ürünlerin seri üretime geçilmesi için çalışmalar sürüyor.
Antimikrobiyal yara örtüsünün dünya çapında büyük bir problem olan, açık yaralarda kolayca çoğalarak enfeksiyonlara yol açan ve antibiyotiklere karşı bağışıklık kazanmış Staphylococcus aureus ve Pseudomonas aeruginosa bakteri ırklarına karşı çok etkili olduğu tespit ettik. Sentetik yollarla elde edilen ve birçok yan etkiye sahip antibiyotikler yerine bitkilerden elde edilen uçucu yağların kullanılması yöntemi gün geçtikçe artıyor. Geliştirdiğimiz ürünlerin seri üretimine geçilmesiyle birlikte uçucu yağ ham maddesi Hatay florasında doğal olarak bulunan bitkilerden elde edilecek ve böylece bölge çiftçisi için yeni bir gelir kapısı oluşacaktır”
Antakya Şehir Kulübü'nde düzenlenen toplantıya katılan konuklar, ilgiyle izledikleri sunum sonrasında Kaya’ya sorular sordular. Daha sonra Alpaslan Kaya’ya bir onur belgesi takdim eden Kulüp Başkanı Volkan Ekmekçi;
"Uluslararası patent fuarlarında 15 altın madalya ve çok sayıda İnnovasyon özel ödülü alan, 4’ü tescillenmiş, 4’ü tescil bekleyen patent başvurusu bulunan Antakyalı başarılı bilim insanı Doç. Dr. Alpaslan Kaya’yı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet